Șomajul tehnic se acordă și persoanelor care lucrau în companii închise din cauza Covid-19

Guvernul a aprobat în ședința de săptămâna aceasta propunerea făcută de ministrul Muncii în acest sens.
Prevederile apar într-o ordonanță de urgență aprobată de Guvernul Orban.
Astfel, angajații sănătoși din companiile a căror activitate a fost oprită temporar de autorități vor beneficia de șomaj tehnic în perioada în care activitatea firmei rămâne suspendată.
Deciziile privind suspendarea activității le iau Direcțiile de Sănătate Publică județene în situația în care în respectivele unități au fost descoperite numeroase cazuri de infectare cu SARS CoV-2.
Angajații care au fost infectați intră în concediu medical și primesc indemnizația aferentă iar angajații sănătoși vor primi șomaj tehnic.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că plățile se vor face din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
Indemnizația aferentă șomajului tehnic se va acorda până la 31 decembrie.
Sursa: www.europafm.ro
- România, țara cu primării cât pentru un continent. De zece ori mai multe decât în BulgariaRomânia are peste 3.180 de primării, de aproape zece ori mai multe decât Bulgaria, care se descurcă, aparent fără mari probleme, cu doar 265 de unități administrative locale. Diferența este nu doar revoltătoare, ci și profund costisitoare. În timp ce țara vecină a adoptat un sistem administrativ eficient, România continuă să pompeze bani publici într-un …
- Ipocrizia reducerii de salariu: miniștrii mimează sacrificiul, dar nu trăiesc din leafăCâțiva miniștri au ieșit public și au anunțat, teatral, că își vor reduce voluntar salariile cu 20%. S-ar putea crede că asistăm la un gest de solidaritate cu românii care plătesc taxe tot mai mari. Dar, de fapt, asistăm la un spectacol ieftin, menit să distragă atenția de la adevărata problemă: acești oameni nu trăiesc …
- Pensionari de lux la 48 de ani, într-un sistem de justiție falimentarÎntr-o țară în care milioane de români trudesc până la 65 de ani pentru o pensie de mizerie, judecătorii ies din scenă triumfător la doar 48 de ani, direct în pensii speciale de zeci de mii de lei. Fără să contribuie în mod real la sistemul public de pensii, acești „aleși ai sistemului” se bucură …
- De ce eșuează România? Cetățeni prea blânzi, instituții prea slabe, corupție prea mareRomânia eșuează nu din lipsă de resurse, ci din cauza acelorași mecanisme descrise în celebra carte „De ce eșuează națiunile” de Daron Acemoglu și James A. Robinson: instituții extractive, elite care blochează dezvoltarea și o populație prea pasivă. În România, sistemul nu este construit pentru a sluji cetățeanul, ci pentru a-i stoarce munca și speranța …
- ROMÂNIA în topul rușinii: aproape un an ca să scoatem o autorizație de construireÎn România, statul nu doar că nu ajută, dar îți și blochează inițiativa. Dacă vrei să construiești o casă, o hală, un spital sau o școală, trebuie să te înarmezi cu nervi de oțel și să îți faci provizii de timp: aproape un an durează, în medie, obținerea unei autorizații de construire. Suntem, practic, în …