PoliticăȘtirile 60m.RO

Nicușor: Firea a promis 20 de grădinițe și nu a făcut absolut nimic

Nicușor Dan acuză primarul general că a promis că va construi 20 de grădinițe dar că nu a făcut absolut nimic în acest sens:

În conferința de presă de azi i-am reamintit primarului PSD, Gabriela Firea – fiindcă pare să fi uitat – că a promis în urmă cu 4 ani construirea a 20 de grădinițe cu 2.500 de locuri, dar n-a făcut absolut nimic!

Azi, Firea le spune familiilor din București că nu era treaba ei să construiască grădinițe, admițând deci că în 2016 a mințit pentru voturi, dar și trecând sub tăcere totalul dezinteres al guvernării PSD a ultimilor ani – locală și centrală! – pe acest subiect. În loc să colaboreze cu guvernele PSD și cu primarii PSD de sector, Firea s-a certat cu toată lumea și n-a făcut nimic.
Cu așa o atitudine, nu-i de mirare că primarii de sector încep s-o abandoneze.

Problema grădinițelor și creșelor de stat în București se poate rezolva cu doar 3% din bugetele Primăriei Generale și primăriilor de sector dintr-un mandat, iar în plus se pot utiliza și fonduri externe – nerambursabile sau împrumutate.

Pledez de asemenea pentru acordarea de stimulente instituțiilor private de învățământ preșcolar, în așa fel încât taxele la grădinițele private să scadă, iar mai multe familii din București să poată apela la această soluție.

O nouă administrație a Capitalei poate să rezolve într-un singur mandat problema infrastructurii de grădinițe și creșe, lăsând în urmă eșecul administrației PSD – Firea.

  • Turcan renunță la excursia în Japonia pe banii publici, după ce Robert Turcescu a dat-o în vileag
    Raluca Turcan voia să plece în Japonia pe banii statului! Fostul ministru al Culturii a cerut conducerii Parlamentului, încă din luna mai, să îi fie decontate cheltuielile pentru o delegație în Osaka, între 2 și 9 septembrie, pentru a participa la concertul Orchestrei Operei Naționale București, organizat în pavilionul României de la Expo Osaka, potrivit Realitatea. Cu toate acestea, Raluca Turcan s-a răzgândit brusc și a cerut să nu i se mai dea banii pentru călătorie, după ce Robert Turcescu a dat-o în vileag. Raluca Turcan ar fi vrut să zboare în Japonia pe banii statului. Deși nu mai ocupă …
  • Ilie Bolojan și Nicușor Dan ar pregăti o posibilă taxare suplimentară a veniturilor preoților și a unităților de cult
    Potrivit unor surse, autoritățile guvernamentale analizează în prezent o posibilă măsură fiscală cu impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Este vorba despre o eventuală taxare suplimentară a veniturilor clerului, precum și despre revizuirea regimului financiar al unităților de cult. Inițiativa s-ar afla în faza preliminară de lucru în cadrul Executivului, fiind susținută – conform acelorași surse – de președintele Nicușor Dan și de premierul Ilie Bolojan, în contextul unor negocieri interne privind prioritățile fiscale și bugetare ale guvernului. Măsura ar urma să fie prezentată ca parte a unei reforme de optimizare bugetară, informează adevarulbisericii.ro. Conform informațiilor …
  • România, țara cu primării cât pentru un continent. De zece ori mai multe decât în Bulgaria
    România are peste 3.180 de primării, de aproape zece ori mai multe decât Bulgaria, care se descurcă, aparent fără mari probleme, cu doar 265 de unități administrative locale. Diferența este nu doar revoltătoare, ci și profund costisitoare. În timp ce țara vecină a adoptat un sistem administrativ eficient, România continuă să pompeze bani publici într-un aparat birocratic mamut, depășit și inutil de încărcat. Fiecare comună, oricât de mică, are primar, viceprimar, secretar, contabil, șofer și o armată de funcționari care se ocupă, în realitate, de puțin spre nimic. Sate cu 100 de locuitori au primării în toată regula, cu cheltuieli …
  • România pe locul 25 din 27 al corupției. Ne bat Bulgaria și Ungaria
    România se zbate într-un sistem infectat de corupție, iar clasamentul european confirmă rușinea: locul 25 din 27 în Uniunea Europeană, depășită la acest capitol negru doar de Bulgaria și Ungaria. În loc să urce spre standardele vestice, România se afundă în mlaștina propriilor metehne. Iar clasa politică, indiferent de culoare, pare mai interesată să fure organizat decât să reformeze instituțiile. Cu un scor de 46 din 100 în Indicele de Percepție a Corupției, România nu doar că dezamăgește cetățenii, dar pune în pericol investițiile, justiția și viitorul economic al țării. Se fură din spitale, din autostrăzi care nu se mai …
  • Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – infractorii bugetului național. “Pușculița magică” se va transforma în dosar penal
    Ceea ce au făcut guvernele conduse de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu cu fondul de rezervă bugetară al Guvernului nu este politică. Este crimă organizată de la vârful statului. Sub paravanul urgenței și al “nevoilor comunităților locale”, zeci de miliarde de lei au fost direcționați discreționar, ilegal, pentru a cumpăra influență, voturi și tăcere. Această pușculiță magică, care trebuia să fie folosită doar în situații excepționale, a fost transformată într-un canal de drenaj electoral, o rețea de mită bugetară cu gir guvernamental. Banii românilor au fost dați cu dedicație primăriilor de partid, ministerelor cu șefi obedienți și instituțiilor care întorceau …
  • Ipocrizia ministrului Energiei: Dacă subordonații mei directori își scad salariul cu 20% mi-l scad și eu
    Ministrul Energiei, Bogdan Ivan, a declarat joi, despre renunţarea benevolă a unei părţi din salariu, de către şefii din companiile din energie, că dacă ei îşi scad 20% din salariu, este dispus să îşi scadă şi ei salariul cu 20%. ”Dacă avem o decizie guvernamentală asumată de premier, este evident că o să port această discuţie cu directorii din subordine. Dacă ei îşi scad 20% din salariu, sunt dispus să îmi scad şi eu salariul cu 20%. Dar trebuie să vorbesc cu ei”, a declarat Bogdan Ivan, la Antena 3.
  • Sorin Faur: România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac
    România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac. De fapt, „ideologi” e o etichetă exagerat de generoasă. În fond, doar niște activiști cu propaganda ai unor entități dubioase care îi plătesc copios pentru a susține cu cinism demontarea democrațiilor în numele democrației. N-aș vorbi dacă n-aș cunoaște personal numeroase personaje notorii care, cu 10-15 ani în urmă, combateau cu virulență scrîșnită ceea ce azi aplaudă cu fervoare flaboaiantă. Pot, dar nu voi da exemple. Ar fi …
  • Comasarea CNA cu ANCOM, un atac la libertatea presei
    Planul de comasare a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) provoacă îngrijorare profundă în rândul jurnaliștilor, societății civile și experților în media. Dincolo de justificările birocratice sau economice invocate de guvern, această mișcare este percepută ca un atentat la libertatea presei și o încercare periculoasă de centralizare a controlului asupra spațiului informațional. Două instituții cu misiuni diferite, forțate într-o structură unică CNA are rolul de garant al libertății de exprimare în audiovizual, fiind autoritatea care monitorizează conținutul editorial, sancționează derapajele și asigură echilibrul în reflectarea politică. ANCOM, în schimb, este o …
  • Cătălin Ghinăraru (AUR): „Aproape o treime din forța de muncă cu studii superioare lucrează în sectorul public. E una dintre marile probleme ale economiei românești.”
    „Aproape o treime din forța de muncă cu studii superioare lucrează în sectorul public. E una dintre marile probleme ale economiei”, spune dr. Cătălin Ghinăraru, profesor la Universitatea București și membru AUR. Avem o piață a muncii dezechilibrată, cu prea mulți absolvenți de studii superioare angajați în sectorul public și prea puține locuri pentru cei supracalificați în mediul privat, susține economistul afiliat principalului partid de opoziție din Parlament. Expert în piața muncii, Cătălin Ghinăraru, 58 de ani, este des consultat de instituții ale UE și a fost secretar științific al  Institutului Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button