Știrile 60m.RO

Când a aflat OMS despre cazurile de coronavirus din China

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost alertată despre epidemia de coronavirus de reprezentanţa sa din China, nu de autorităţile locale, situaţie care ar putea avea impact în privinţa percepţiei asupra cooperării Beijingului, informează cotidianul The Guardian.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost acuzată de preşedintele SUA, Donald Trump, că nu a furnizat la timp informaţiile necesare pentru oprirea răspândirii pandemiei şi de favorizarea Chinei. OMS a respins acuzaţiile.

Reacţionând la critici, OMS a publicat pe 9 aprilie un grafic al comunicaţiilor în care arăta că autorităţile medicale din Wuhan au raportat primele cazuri de pneumonie în ultima zi a anului 2019.

Însă, potrivit unui nou grafic publicat acum de Oorganizaţia Mondială a Sănătăţii, reprezentanţa OMS din China a informat oficiul regional de contact pe 31 decembrie 2019 despre un caz de „pneumonie virală” după observarea unei declaraţii de presă a Comisiei medicale din Wuhan pe această temă.

Donand Trump a anunţat că Statele Unite suspendă relaţiile cu OMS

Potrivit Agenţiei France-Presse, serviciul de informaţii epidemice al OMS a observat o altă ştire în aceeaşi zi, despre cazuri de pneumonie din Wuhan, transmisă de reţeaua internaţională de monitorizare ProMed, cu sediul în SUA.

În acest context, OMS le-a cerut autorităţile chineze pe 1 şi 2 ianuarie informaţii despre aceste cazuri. Informaţiile au fost transmise pe 3 ianuarie.

Pe fondul criticilor, preşedintele Donand Trump a anunţat că Statele Unite suspendă relaţiile cu OMS.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, până în prezent, la nivel mondial, s-au înregistrat 11,1 milioane de cazuri de coronavirus şi 526.156 de decese.

Sursa: www.digi24.ro

  • Leul scade pentru a treia zi consecutiv în fața euro. Cresc și celelalte valute majore
    Moneda națională continuă să se deprecieze în raport cu principalele valute internaționale. Euro, dolarul, lira sterlină și francul elvețian au înregistrat noi creșteri față de leu, potrivit cursului oficial publicat de Banca Națională a României. În schimb, indicii ROBOR au continuat să scadă. Banca Națională a României a publicat miercuri, 9 iulie, cursul oficial de …
  • H.D Hartmann: AUR nu e partid naţionalist, ci e singurul partid identitar la ora actuală
    Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic H. D. Hartmann a criticat structura guvernamentală actuală și strategia greșită a PSD, afirmând că partidul a permis dezvoltarea AUR ca partid identitar. Hartmann acuză Guvernul de ineficiență și a criticat existența unor vicepremieri fără portofoliu, care potrivit acestuia, sunt plătiți „de pomană”. De asemenea, analistul a …
  • România, la un pas de pierderea fondurilor europene. Bruxelles-ul nu mai are răbdare
    Uniunea Europeană a primit planul fiscal al Guvernului, dar nu mai crede în promisiuni. România rămâne sub procedura de deficit excesiv, iar suspendarea fondurilor europene devine un scenariu tot mai probabil. Până nu se văd rezultate concrete, banii rămân în pericol. După ani de întârzieri, amânări și reforme ratate, România încearcă din nou să recâștige …
  • Generalul Dumbravă invocă modelul Chancery Lane din Londra, însă DNA îl acuză de trafic de influență
    Generalul Dumitru Dumbravă, trimis în judecată alături de Florian Coldea pentru presupus trafic de influență sub acoperirea consultanței juridice, încearcă să se apere invocând un model britanic: Chancery Lane, celebra arteră juridică din Londra. Doar că, în Marea Britanie, colaborarea între foști ofițeri de informații și avocați e reglementată strict, transparentă și legală, nu o …
  • Angajații cu salariu minim și IMM-urile, cei mai afectați de noile taxe
    Măsurile de austeritate asumate de Guvern lovesc direct în categoriile cele mai fragile din economie. Angajații cu salariu minim și întreprinderile mici și mijlocii vor suporta costul ajustărilor fiscale, avertizează consultantul fiscal Adrian Negrescu. În timp ce statul încearcă să evite o retrogradare financiară, populația cu cele mai mici venituri riscă să fie împinsă spre …
Back to top button