Rezultate finale la Evaluare Naţională 2020. 76.20%, rată de promovare. Peste 800 de elevi au obţinut nota maximă

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat şi actualizat rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională din 2020, după sesiunea specială generată de criza Covid-19 şi după contestaţii. Datele au fost publicate pe Edu.ro

Situaţia statistică generală arată că dintre cei 160.663 candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
Rata de participare a fost de 93.10%: 160.663 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 172.543 de elevi înscrişi.
La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 135.365 de candidaţi (84%), iar 4.700 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).
La proba de Matematică, 112.796 candidaţi (70.2%) au primit note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.335 de candidaţi au reuşit să obţină nota 10 (zece).
La proba de Limba şi literatura maternă, 8.906 candidaţi (93.1%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 143 de candidaţi au obţinut 10 (zece).
7 (şapte) candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă (toţi în sesiunea iniţială), lucrările acestora fiind notate cu 1.
Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaţilor sunt afişate în acest format.
După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, astăzi, 4 iulie 2020, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine şi actualizarea ierarhiei la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a.
Repartizarea computerizată se va desfăşura în data de 10 iulie.
Informaţii suplimentare pe judeţe sunt disponibile pe Edu.ro
Sursa: www.mediafax.ro
- Von der Leyen becomes extremely vulnerable after AUR censure motion – Pandora’s Box has been openedUrsula von der Leyen narrowly survived the motion of no confidence initiated in the European Parliament, but the political cost was enormous. Confronted for the first time with such a procedure, the President of the European Commission was forced to bow to political pressure and make explicit concessions in order to avoid dismissal. The main …
- Planul premeditat de distrugere a PSD. Grindeanu și Paul Stănescu – executanții din interiorPartidul Social Democrat nu este distrus de adversari, ci de cei care îl conduc. Ceea ce vedem azi nu este o simplă decădere politică, ci rezultatul unui plan premeditat, atent executat, cu pași calculați, de către oameni plantați strategic în vârful formațiunii. Sorin Grindeanu și Paul Stănescu nu sunt victimele unui context nefavorabil, ci pionii …
- Politicienii corupți arată spre antreprenori că fac evaziune și de-aia merge țara prostÎntr-o demonstrație de ipocrizie care frizează absurdul, politicienii de lux din București – cei cu ceasuri de zeci de mii de euro și vacanțe în Dubai – dau vina pe antreprenori pentru toate problemele economiei românești. De parcă buticurile din provincie și micile afaceri de familie ar fi de vină că statul a fost jefuit …
- Minciuna bugetară a lui Bolojan: spune că taie subvențiile, dar partidele tot înoată în bani publiciÎn 2024, partidele politice din România au primit lunar zeci de milioane de lei din bugetul de stat, sub formă de subvenții publice pentru cheltuieli curente. Bani pentru sedii, mașini, salarii de lux, publicitate mascată și clientelă politică. În total, sute de milioane de lei într-un singur an – în timp ce spitalele nu au …
- Politicienii au cheltuit peste 1 miliard de lei în 2024 pe subvenții și rambursări de campanie. Din banii românilor, desigur.În 2024, partidele politice din România au cheltuit peste 1 miliard de lei din bani publici – fie prin subvenții lunare, fie prin rambursări de campanie electorală. O sumă uriașă, care nu a produs nici autostrăzi, nici spitale, nici școli mai bune. A produs doar afișe, caravane electorale, contracte cu firme de casă și o …