Uniunea Europeană semnează un acord în domeniul aviației cu Republica Coreea

UE și Coreea de Sud au semnat un acord orizontal în domeniul aviației, acord ce permite oricărei companii aeriene din UE să zboare către Coreea de Sud din fiecare stat membru UE care are un acord bilateral privind serviciile aeriene cu această țară.
În mod tradițional, în cadrul acestor acorduri bilaterale privind serviciile aeriene, numai companiile aeriene deținute și controlate de un anumit stat membru sau de resortisanții săi pot opera zboruri între statul membru respectiv și o țară terță. Încheierea acordului orizontal oferă oportunități importante altor companii aeriene din UE și, prin urmare, este benefică pentru companiile aeriene ale ambelor părți, precizează Comisia Europeană.
”Într-un moment în care transportul aerian internațional, grav afectat de criza COVID-19, se relansează încet, semnarea unui astfel de acord orizontal oferă speranțe pentru viitor, cu mai multe oportunități de dezvoltare a unor servicii pe distanțe lungi către piața coreeană. De asemenea, semnarea acordului arată că unul dintre factorii esențiali pentru redresarea pieței aviației este cooperarea internațională”, a precizat comisarul pentru transport, Adina Vălean.
Semnarea acordului a avut loc cu doar câteva zile înainte de videoconferința liderilor UE și ai Republicii Coreea din 30 iunie.
La această videoconferință se așteaptă ca liderii UE și ai Republicii Coreea să își reitereze angajamentul comun de a acționa în direcția instituirii unui dialog la nivel înalt privind transporturile între UE și Coreea de Sud pentru toate modurile de transport.
Sursa: www.euroactiv.ro
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …