Știrile 60m.RO

Bolojan visează la Cotroceni, deși abia și-a pus semnătura pe hotărârile de Guvern

Ilie Bolojan, noul premier al României, nu se oprește la Palatul Victoria. În realitate, întreaga sa strategie se îndreaptă spre Palatul Cotroceni. Planul este vechi, bine dozat și atent sincronizat cu rotativa politică din coaliție.

Deși a preluat funcția de prim-ministru în urmă cu doar câteva săptămâni, Ilie Bolojan lucrează deja la următorul pas: o candidatură la președinția României în 2029. Mișcările sale din spatele cortinei, stilul de comunicare minimalist și tăcerea „calculată” sunt elemente dintr-o construcție mai amplă, începută cu ani în urmă.

Jurnalistul Dan Bucura a publicat recent o declarație în care dezvăluie, pe larg, planul din culise:

„Hai să vă spun una tare de tot! O sursă bună, din anturajul lui Bolojan, tocmai mi-a dezvăluit că nea Ilie tânjește după fotoliul de la Cotroceni. Și în acest sens și-a început deja campania de peste 5 ani.”

Potrivit aceleiași surse, citate de Bucura, obiectivul este o resetare completă a imaginii publice a lui Bolojan.

„Planul ar fi să își spele imaginea de premier care a pus biruri și taxe pe cârca românilor și să o înlocuiască cu cea de salvator al țării, de om care a scos România din criză.”

Strategia se bazează și pe cronologia politică stabilită de coaliție. Bucura punctează cu precizie:

„În acest sens l-ar avantaja și rotativa de peste 2 ani, când la Palatul Victoria ar trebui să vină un PSD-ist, în care se va putea trage cu toate tunurile.”

Ieșirea din guvern ar fi astfel bine programată. Bolojan iese curat, în timp ce succesorul politic încasează toate criticile.

Jurnalistul continuă analiza și cu privire la președintele în funcție, Nicușor Dan:

„Nu știu ce părere va avea Nicușor despre faptul că i s-ar putea trage preșul cu al doilea mandat de sub picioare. Ce-i drept, ăsta micul nu prea pare să aibă păreri, deci va face rapid pasul înapoi, dacă i se va cere.”

Problema devine și mai interesantă, spune Bucura, când vine vorba de reacția românilor. El atrage atenția asupra unei manipulări evidente, în care Bolojan vrea să pară rupt de PNL, dar în realitate merge mai departe cu același aparat de partid în spate.

„De fapt, mult mai interesant va fi de văzut ce părere vor avea românii, adică cei care trag acum ponoasele unor guvernări în care vioara întâi au fost de multe ori colegii lui Ilie Bolojan. Vor înghiți ei povestea cu delimitarea totală a lui Bolojan de PNL? Vor pleca ei după fenta acestei solidarități strâmbe cerute de Bolojan, în care românii să strângă cureaua, în vreme ce gașca lui se lăfăie în continuare în privilegii?”

Bucura nu ocolește nici dimensiunea geopolitică, indicând o susținere discretă dar constantă din partea unor centre de influență externe:

„Se vor face ei că nu îi văd pe adevărații păpușari din spatele lui Bolojan, globaliștii din lumea largă ce vor ca România să rămână în continuare vaca lor de muls?”

Și, în final, jurnalistul avertizează că aceeași retorică de tip „frică și amenințare” se va relua și în 2029. Aceeași strategie în care orice vot contra sistemului e etichetat ca un vot pentru dușmanii României:

„Și foarte important, vor mai înghiți oamenii sperieturi ieftine precum cele din campania trecută, prin care orice vot dat altcuiva decât lui Nicușor Dan ar fi fost o încurajare a intereselor rusești, chinezești sau ale altor puteri ostile României?”

„Avem aproape 5 ani să vedem încotro se mișcă românii.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button