SUA retrage autorizația de utilizare a clorochinei în Covid-19

Oficialii din domeniul sănătății din SUA au retras luni autorizația de a utiliza două tratamente împotriva Covid-19, cloroquina și hidroxiclorochina, un medicament care a fost anterior puternic promovat de președintele Donald Trump, potrivit AFP.
„Nu mai este rezonabil să credem că administrarea orală de hidroxiclorochina și clorochina este eficientă în tratamentul Covid-19„, a declarat șeful consiliului științific pentru Agenția Medicamentelor din Statele Unite (FDA), Denise Hinton.
„Nici nu este rezonabil să credem că beneficiile cunoscute și potențiale ale acestor produse depășesc riscul lor cunoscut și potențial”, a spus ea, anunțând sfârșitul utilizării acestor tratamente.
Însuși Donald Trump a primit ulterior tratament preventiv cu hidroxiclorochina timp de două săptămâni și a declarat că nu a avut efecte adverse.
„Presedintele a finalizat acest tratament in siguranta si fara efecte secundare”, a declarat dr. Sean Conley intr-o declaratie asupra starii medicale a presedintelui.
Dar FDA avertizase pe 25 aprilie împotriva utilizării celor două antimalare „în afara unui spital sau a unor studii clinice din cauza riscului de tulburări de ritm cardiac”.
Franța, unde un doctor controversat, profesorul Didier Raoult, a apărat și a strălucit lumina reflectoarelor pe hidroxiclorochina, a interzis utilizarea acesteia pe 28 mai împotriva Covid-19.
Guvernul francez a abrogat la sfârșitul lunii mai dispozițiile derogatorii care autorizau prescrierea hidroxiclorochinei împotriva Covid-19 în spitale, în afara testelor clinice, în urma unui aviz nefavorabil al Înaltului consiliu pentru sănătate publică, potrivit unui decret publicat în Monitorul oficial, scrie AFP.
De la sfârșitul lunii martie, hidroxiclorochina – medicament derivat din clorochină, folosită împotriva malariei – putea fi prescrisă cu titlu derogatoriu în spitale și doar pentru pacienții în stare gravă.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luna trecută că a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochină pe care le realiza cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție.
Sursa: www.hotnews.ro
- Ministrul Finanțelor spune că nu mai sunt bani de pensii și salarii! Se pregătește în culise concedierea bugetarilorMinistrul Finanţelor, Tanczos Barna, a declarat marţi că execuţia bugetară din primele 4 luni arată că asigurarea surselor de venituri pentru menţinerea ritmului investiţional şi plata salariilor şi pensiilor majorate anul trecut reprezintă o provocare uriaşă. Oficialul a subliniat că România va putea atinge ţintele de deficit asumate doar prin măsuri ferme, prin reducerea cheltuielilor …
- Pavel Durov acuză din nou Franța că a încercat să intervină în alegerile din RomâniaPavel Durov, cofondator și CEO al aplicației de mesagerie Telegram, a reiterat marți acuzația conform căreia serviciile secrete franceze au făcut presiuni asupra sa pentru a se amesteca în alegerile prezidențiale românești din 2025, relatează AFP. Acuzația fusese negată încă de prima dată de serviciul francez de informații externe, instituția vizată de declarațiile lui Durov. …
- Dan Tanasă, scrisoare pentru Nicușor Dan: ”Poporul român merită respect, iar România are nevoie de o schimbare profundă, nu de reciclarea acelorași fețe compromise”Vicepreședintele AUR, Dan Tanasă, i-a transmis, marți, președintelui României, Nicușor Dan, printr-o scrisoare publică, că poporul român merită respect, iar România are nevoie de o schimbare profundă, nu de reciclarea politică a acelorași fețe compromise. ”Stimate domnule Nicușor Dan, În numele milioanelor de români care își doresc o schimbare reală, profundă și ireversibilă în viața …
- Român bogat, român sărac. Inegalitatea veniturilor în România rămâne adâncă, în ciuda progresului „pe hârtie”Statisticile economice susțin că România devine o țară mai echitabilă, însă realitatea trăită de milioane de români contrazice această imagine optimistă. Deși indicele GINI arată o reducere a inegalității, discrepanțele dintre regiuni, accesul inegal la servicii esențiale și lipsa de oportunități pentru zonele defavorizate arată că „progresul” este, în mare parte, doar pe hârtie. România …
- România se îndatorează cu peste 5 miliarde de euro pentru „siguranța” Europei. UE lansează programul SAFEUniunea Europeană a lansat un program uriaș, de 150 de miliarde de euro, pentru apărare. România se grăbește să acceseze peste 5 miliarde din acești bani, nu ca ajutor nerambursabil, ci sub formă de împrumuturi pe zeci de ani. În timp ce infrastructura civilă se prăbușește, statul român bagă și mai adânc mâna în buzunarul …