Ambasadorul Adrian Zuckerman mulțumește României pentru „cei 140 de ani de prietenie și cooperare”

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a transmis mulțumiri țării noastre în numele americanilor și al președintelor Donald Trump ”pentru cei 140 de ani de prietenie și cooperare.”
„România este unul dintre cei mai apropiați aliați militari și economici ai Statelor Unite în Europa. Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american și în numele americanilor și al președintelui Trump îți mulțumesc, România, pentru cei 140 de ani de prietenie și cooperare”, a spus diplomatul american în mesajul video transmis cu ocazia marcării acestei aniversări.
„În această zi, în 1880, predecesorul meu, Eugene Schuyler, agent diplomatic și consul general a fost recunoscut ca reprezentant oficial al Statelor Unite în România. În luna noiembrie a aceluiași an, președintele Rutherford B. Hayes l-a primit pe colonelul Sergiu Voinescu, trimis special al viitorului rege Carol, la prima misiune diplomatică a României în Statele Unite. De atunci până în prezent, țările noastre s-au apropiat. După căderea comunismului în 1989, România a considerat Statele Unite partener și prieten. În 1997, țările noastre au devenit parteneri strategici. În 2004, România a devenit stat membru NATO. Această relație continuă să aducă beneficii ambelor țări în prezent. De la militari care colaborează umăr la umăr în toată lumea pentru a proteja libertățile, la vizita unei echipe medicale românești în Alabama, pentru a-i ajuta pe american în timpul pandemiei de COVID-19”, a mai spus Adrian Zuckerman.
La rândul său, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Philip Reeker, a subliniat că „Statele Unite și România au o relație dinamică, în creștere, și facem eforturi susținute să sporim cooperare pe cât mai multe paliere, inclusiv securitate, comerț și investiții, energie, spațiu cibernetic și stat de drept.”
„În calitate de prieteni, ne ajutăm reciproc în momentele dificile precum cele cu care se confruntă națiunile noastre acum. Sunt mândru că am sprijinit livrarea de echipament de protecție și ventilatoare în România și sunt recunoscător că România a trimis o echipă de medici și asistențe în Statele Unite, pentru a ajuta la răspunsul nostru la pandemia de COVID-19. Sunt încrezător că vom continua să realizăm lucruri minutate în anii care urmează”, a conchis Philip Reeker.
La 14 iunie 1880, Statele Unite s-au numătat printre primele țări care au stabilit relații oficiale cu România, când preşedintele SUA, Rutherford B. Hayes, a semnat scrisoarea prin care îl informa pe domnitorul Carol I asupra numirii lui Eugene Schuyler în calitate de agent diplomatic/consul general al SUA în România, acest moment marcând practic stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.
Colonelul Sergiu Voinescu a fost primul diplomat român primit de președintele SUA, Rutherford Hayes, la 18 noiembrie 1880. Iar apoi, printr-o scrisoare din 20 noiembrie 1880, SUA confirmă recunoașterea independenței României.
Sursa: www.caleaeuropeana.ro
- Devine periculos pentru ţară preşedintele care se face preş în faţa unei puteri străine„Cine crede că un președinte le știe pe toate se înșeală amarnic. Președintele este consiliat in executarea mandatului. Așa că dacă e consiliat prost își va desfășura mandatul in consecință. Consilierii prezidențiali sunt al naiba de importanți”, scrie, pe Facebook, avocata Elena Radu. „Importanta este viziune celui care va fi președinte. La fel de periculos pentru …
- Zelenski: „Trupele franceze vor fi primele” care vor fi desfășurate în Ucraina în cazul unui armistițiuVizita recentă a șefilor de stat major ai armatelor franceze și britanice la Kiev marchează un nou pas în consolidarea cooperării dintre Ucraina și aliații săi occidentali. În contextul acestor consultări, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat cu încredere că trupele franceze vor fi printre primele desfășurate în Ucraina în cazul unui acord de încetare …
- Nicușor Dan, huiduit în campania electorală în Diaspora de românii din SpaniaNicușor Dan, huiduit în diaspora. Edilul Capitalei, care și-a părăsit orașul pentru a-și face campanie, a fost surprins de reacția românilor din străinătate. Aceștia au protestat împotriva lui și au cerut turul doi înapoi. „Ruşine să vă fie”, „Trădătorilor”, „Turul 2 înapoi”, au strigat românii, care au fluturat steaguri tricolore şi au cerut alegeri libere.
- Un userist care spunea că este „analist militar” în războiul din Ucraina a încasat ilegal bani pentru transportul din BrașovFostul strateg în comunicare al USR Brașov, iar acum prezentat de presa națională ca analist militar specializat în conflictul din Ucraina, Radu Hossu, și-a vândut expertiza de „strateg în comunicare” și Asociației de Transport Metropolitan Brașov, scrie Brașov Metropolitan. CE MAI SUSȚINE BRASOV METROPOLITAN: Partenerul de viață al fostului viceprimar al Brașovului, Flavia Boghiu, se află însă într-o …
- Sindicate și ONG-uri franceze vor demonstra pentru „a apăra statul de drept și a condamna încălcarea justiției” după verdictul în cazul Le PenSindicatele și organizațiile neguvernamentale franceze se vor aduna pe 12 aprilie pentru a apăra statul de drept și a condamna încălcarea justiției după verdictul instanței de judecată a liderului Adunării Naționale de dreapta, Marine Le Pen, care a fost condamnată la patru ani de închisoare, au anunțat organizatorii întâlnirii. Scopul acestei mobilizări este să fie …