Mii de turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei în minivacanţa de Rusalii

Mii de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei pentru a petrece minivacanţa de Rusalii, aceştia putând, printre altele, să viziteze Muzeul Peleş, să schieze pe o pârtie special amenajată la Buşteni sau să facă drumeţii şi mountain bike.
Directorul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că peste 90% dintre unităţile de cazare din staţiune sunt deja deschise în condiţiile impuse de lege, mai mult de 80% dintre locurile oferite de acestea fiind ocupate la acest moment de turişti.
Preţurile nu au suferit modificări, a precizat Popa, însă hotelierii nu au mai pus la dispoziţia turiştilor obişnuitele pachete de Rusalii.
Instalaţiile pe cablu funcţionează, iar vremea este caldă, astfel că acei turişti care au ales Sinaia pentru petrecerea minivacanţei se pot bucura de plimbări în aer liber, pot face drumeţii sau pot vizita Muzeul Peleş.
La Buşteni, aproximativ 60% dintre locurile disponibile în unităţile de cazare deschise au fost deja ocupate, arată datele oferite AGERPRES de către Centrul de Informare Turistică din localitate.
Fun Park-ul aflat la baza domeniului schiabil Kalinderu a fost deschis, aici fiind disponibile mai multe instalaţii, între care şi o pârtie de vară pentru începători care funcţionează pe suprafaţă sintetică.
De asemenea, funcţionează instalaţiile pe cablu, iar turiştii pot merge pe munte pentru a se relaxa.
La Azuga, în schimb, unităţile de cazare au rămas închise, cu excepţia a două dintre ele, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentaţii Centrului de Informare Turistică din localitate.
Aici sunt amenajate însă, pentru turişti toate traseele de mountain bike, iar telegondola este pusă în funcţiune, astfel că se pot face şi drumeţii.
Sursa: www.agerpres.ro
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …
- Avizul de mediu – șpagă legalizată. Statul român își sabotează propriii cetățeniAgențiile pentru Protecția Mediului, în loc să protejeze natura, au ajuns să polueze economia românească. Cu birocrație, abuzuri și blocaje intenționate. Obținerea unui simplu aviz de mediu poate dura astăzi 2 sau chiar 3 ani, nu din lipsă de resurse, ci dintr-o practică organizată: întârzierea deliberată pentru a forța antreprenorii să ofere șpagă. Este o …
- Nicușor Dan, redus la tăcere în direct! Ce i-a făcut Bolojan în fața camerelorScene surprinzătoare la congresul PNL: președintele Nicușor Dan a fost împiedicat să vorbească chiar de propriul premier. Ilie Bolojan a intervenit ferm, de mai multe ori, pentru a-i bloca accesul la microfon, sub privirile uimite ale presei și ale colegilor de partid. Congresul PNL s-a transformat într-un spectacol politic fără precedent. Președintele, Nicușor Dan, a …
- Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. 1,8 milioane de angajați rămân fără beneficii realeMajorarea salariului minim pe economie aplicată la 1 ianuarie 2025 este anulată de măsurile de austeritate anunțate de guvernul condus de Ilie Bolojan. Deși salariul net a crescut cu aproximativ 200 de lei, inflația cumulată și noile taxe vor neutraliza complet acest câștig, afectând direct peste 1,8 milioane de români, potrivit calculelor Blocului Național Sindical. …
- Salarii de lux pe bani publici: ‘Împăratul bugetarilor’ câștigă dublu față de premier, în ciuda pierderilor financiare ale instituției”Adrian Victor Vevera, directorul Institutului pentru Cercetare în Informatică (ICI), instituție aflată în subordinea Guvernului, încasează lunar un venit net de aproximativ 35.000 de lei, dublu față de salariul prim-ministrului României. Situația sa nu este singulară, alte exemple de bugetari cu remunerații uriașe și opacitate financiară fiind semnalate în mai multe instituții de stat, în …