Primele concerte în aer liber în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, de la declanşarea pandemiei

Cvartetul de coarde „Augustin Bena” şi Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba vor susţine, duminică şi luni, două concerte de excepţie în aer liber, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, acestea fiind primele evenimente culturale cu public organizate în oraş după declanşarea pandemiei COVID 19.
Intrarea la ambele spectacole este liberă, în limita a 250 de participanţi, care trebuie să respecte o serie de reguli stricte de distanţare socială, dar şi de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, de către Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Duminică, 7 iunie, de la ora 18,00, va avea loc un concert susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba alături de interpreţii Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută şi Dorina Nariţa. Dirijorul evenimentului va fi Alexandru Pal, iar în program sunt incluse suite instrumentale şi vocal instrumentale din Ardeal.
Luni, 8 iunie, începând cu ora 18,00, este programat un recital cameral susţinut de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Judeţului Alba. În program sunt incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.
Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost pregătită încă de vineri pentru concertele care urmează să aibă loc, fiind delimitat perimetrul cu garduri de protecţie, fiind marcate locurile în care va fi amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanţare socială, şi fiind stabilite zonele de acces.
Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte astfel încât spectatorii să intre pe rând respectând distanţarea socială şi fiind incluşi într-un triaj epidemiologic. Astfel la intrarea în zona de concert fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3 grade Celsius. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască.
Intrările în spaţiul delimitat vor fi dotate cu staţii de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat şi construit în întregime de o firmă din Alba Iulia, care le-a pus la dispoziţie gratuit pentru susţinerea organizării în condiţii de siguranţă a acestor evenimente culturale. Prin intermediul acestor staţii, încărcate cu dezinfectant, spectatorii vor fi obligaţi să se dezinfecteze în momentul accesului în spaţiul de spectacol.
„Aşteptăm cu mare drag reîntâlnirea cu publicul nostru, iubitor de cultură, tradiţii şi folclor. În aceste vremuri avem nevoie, mai mult ca oricând, de SĂNĂTATE – sănătatea trupului, dar şi sănătatea sufletului şi a minţii. De aceea am decis ca, în cele mai stricte condiţii de siguranţă şi cu respectarea măsurilor de distanţare socială, să reluăm evenimentele culturale cu public. Îi invităm pe toţi cei care iubesc folclorul şi muzica de cameră să fie alături de noi la primele evenimente organizate cu public, după declanşarea pandemiei COVID-19. Noi suntem pregătiţi, atât din punct de vedere artistic, cât şi din punct de vedere logistic astfel încât să asigurăm două evenimente de înaltă ţinută, la care spectatorii să fie în siguranţă”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, citat în comunicat.
Evenimentele culturale sunt organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia.
Sursa: www.agerpres.ro
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …
- Avizul de mediu – șpagă legalizată. Statul român își sabotează propriii cetățeniAgențiile pentru Protecția Mediului, în loc să protejeze natura, au ajuns să polueze economia românească. Cu birocrație, abuzuri și blocaje intenționate. Obținerea unui simplu aviz de mediu poate dura astăzi 2 sau chiar 3 ani, nu din lipsă de resurse, ci dintr-o practică organizată: întârzierea deliberată pentru a forța antreprenorii să ofere șpagă. Este o …