Economie

Isărescu e incompetent sau trădător. Avem cea mai mică masă monetară din Europa

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR de peste trei decenii, continuă să fie o figură controversată în contextul economic actual al României. Sub conducerea sa, țara noastră se confruntă cu una dintre cele mai mici mase monetare din Europa, un semn clar fie de incompetență, fie de trădare a intereselor naționale.

În timp ce economiile din Europa injectează bani în circulație pentru a stimula creșterea și investițiile, România rămâne blocată într-o situație de stagnare monetară. Acest deficit de masă monetară sufocă economia, limitează accesul la credit și îngreunează atât dezvoltarea afacerilor, cât și creșterea nivelului de trai al cetățenilor. Lipsa banilor face creditarea extrem de scumpă, ceea ce îi transformă pe români în sclavii băncilor. Cu rate sufocante și dobânzi uriașe, oamenii muncesc din greu doar pentru a plăti împrumuturile, în loc să investească în viitorul lor și al familiilor.

Întrebarea care se ridică este simplă: este Isărescu pur și simplu incompetent sau, mai grav, acționează în mod deliberat împotriva intereselor economice ale României? Indiferent de răspuns, situația actuală arată o lipsă flagrantă de viziune și de măsuri economice sănătoase care să scoată România din această capcană monetară și să elibereze cetățenii de jugul băncilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button