Știrile 60m.RO

Adrian Axinia, europarlamentar AUR: Avem un ministru ”speculant” și cel mai mare preț al energiei din UE

Europarlamentarul AUR, Adrian Axinia, atrage atenția asupra problemelor grave de pe piața energiei, în contextul în care avem cel mai scump curent electric din Uniunea Europeană. Liderul AUR afirmă că avem un ministru speculant în persoana lui Sebastian Burduja, un personaj nociv pus în slujba mafiei din energie.

„Totul a plecat de la Virgil Popescu și liberalizarea pieței energiei. Prin diferite paternuri infracționale Virgil Popescu și succesorul său Sebastian Burduja nu au făcut altceva decât să arunce în aer piața energiei din România și bineînțeles acum plătim cele mai mari prețuri din Uniunea Europeană. De ce? Pentru că acești indivizi au permis unor firme fantomă să speculeze la bursă. Așa produc bani negri pentru Partidul Național Liberal și stăpânul lor, Klaus Iohannis. La nivelul Uniunii Europene avem o fraudă estimată în domeniul energiei de peste 200 de miliarde de euro. Sunt date oficiale prezentate în Parlamentul European, iar ministrul liberal Sebastian Burduja trebuie tras la răspundere.”, a declarat europarlamentarul AUR, Adrian Axinia.

Prețul energiei electrice pentru românii cu consum redus va crește de la 1 aprilie 2025, când expiră schema de plafonare a facturilor. Aceasta deoarece prețul plătit până acum, fixat de stat, este prea mic și nu acoperă toate costurile furnizorilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button