Politică

„Foame de bani”. Guvernul Ciolacu trimite poştaşii să colecteze banii de la românii care au datorii la stat.

Poştaşii vor merge la cetăţenii – persoane fizice – care au datorii la stat şi le vor înmâna un plic de la ANAF în care sunt înştiinţaţi că pot beneficia de noua amnistie fiscală promovată recent de Guvern. Informaţia a fost furnizată de publicaţia Hotnews, care citează un proiect de OUG pregătit în acest sens de Ministerul Finanţelor.

Mai mult decât atât, poştaşii vor fi abilitaţi să încaseze sumele datorate de românii care vor să beneficieze de această amnistie fiscală. În schimb, Poşta Română va primi bani pentru fiecare plic distribuit şi pentru fiecare plată încasată în numele Fiscului.

În scrisoarea de informare va scrie cuantumul total al obligaţiilor bugetare restante la data de 31 august 2024 inclusiv, din care, defalcat, valoarea acestora ce trebuie plătită şi, respectiv, valoarea care poate face obiectul anulării.

Celelalte două documente din plic sunt „Notificarea privind intenţia de a beneficia de anulare a unor obligaţii bugetare” şi modelul „Cererii privind anularea unor obligaţii bugetare”.Cei care au cont pe Spaţiul Privat Virtual (SPV) vor primi toate informaţiile direct acolo.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button