Politică

Guvernul Apocalipsei. Dacia face concedieri masive! Bunăstarea lui Marceluș e doar pe hârtie

Pe măsură ce guvernul PSD-PNL continuă să se laude cu „bunăstarea” economică, realitatea lovește dur în cel mai important sector industrial din România. Dacia, unul dintre cei mai mari angajatori și exportatori, a anunțat un nou val de concedieri voluntare, în care angajații sunt împinși spre ușă cu compensații mari, dar fără nicio promisiune pentru viitor. Într-o țară unde promisiunile politice sunt doar pe hârtie, mii de oameni se pregătesc să își piardă locurile de muncă.

Automatizarea și robotizarea secțiilor de la Mioveni reduc nevoia de forță de muncă umană, iar angajații, mulți dintre ei cu zeci de ani de experiență, sunt înlocuiți de mașini. În timp ce guvernul mimează succesul economic, uzinele se închid, iar muncitorii rămân cu compensații care nu pot înlocui stabilitatea unui loc de muncă. Cifrele arată doar cât de gravă este situația: de la 22.000 de lei pentru cei cu mai puțin de doi ani vechime, până la 185.000 de lei pentru cei cu o experiență de peste 16 ani.

În timp ce Marceluș și guvernul său se laudă cu creșteri economice fictive, industria auto, pilonul economiei naționale, este în colaps. Iar concedierile masive de la Dacia sunt doar începutul unei apocalipse economice care pare să se apropie cu viteză maximă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button