Politică

Guvernul Ciolacu, în slujba mafiei lemnului: Pensionarii lăsați fără lemne de foc în prag de iarnă

În prag de iarnă, mii de pensionari din România se confruntă cu o criză a lemnelor de foc, pe fondul unei politici guvernamentale care favorizează interesele mafiei lemnului în detrimentul cetățenilor. Deși necesarul de lemn pentru încălzire este uriaș, Guvernul Ciolacu pune la dispoziție cantități mult prea mici, ceea ce a dus la o creștere alarmantă a prețurilor.

În timp ce pensionarii, deja afectați de pensiile mici și de scumpirile generale, sunt nevoiți să își încălzească locuințele în condiții precare, guvernul pare să acționeze în interesul unor grupuri de interese care profită din plin de pe urma acestei crize. În loc să asigure o distribuție echitabilă și suficientă de lemne de foc la prețuri accesibile, guvernul a creat o penurie artificială, lăsându-i pe cei mai vulnerabili să sufere.

Situația este cu atât mai gravă cu cât temperaturile scad, iar multe gospodării din mediul rural nu au alternative la încălzirea cu lemne. Pensionarii, care au muncit o viață întreagă, se văd acum în imposibilitatea de a-și asigura un trai decent în timpul iernii. Aceasta este consecința directă a unor politici corupte și a incapacității guvernului de a reglementa piața lemnului de foc, lăsându-i pe cei care nu își permit prețurile exorbitante să înghețe în propriile case.

Departe de a lua măsuri concrete pentru a proteja populația, guvernul Ciolacu continuă să închidă ochii la exploatarea ilegală a pădurilor și la speculațiile care duc la creșterea prețurilor. În loc să sprijine cetățenii în fața acestei crize, guvernul a ales să își prioritizeze relațiile cu cei care controlează resursele de lemn ale țării.

Dacă această situație nu va fi remediată de urgență, mii de români, în special cei în vârstă și cei din zonele rurale, riscă să îndure o iarnă cumplită, cu locuințe neîncălzite și fără perspectiva unei soluții din partea autorităților. Guvernul Ciolacu trebuie să răspundă pentru această criză și să ia măsuri imediate pentru a asigura accesul tuturor cetățenilor la lemne de foc la prețuri corecte, înainte ca această iarnă să devină una dintre cele mai grele pentru populația României.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button