Social

Medicii ATI de la Sf. Pantelimon amenință cu demisiile: Își apără colegele acuzate de omor cu premeditare!

Managerul Spitalului Sfantul Pantelimon, medicul Bogdan Socea, a declarat că este şocat şi contrariat de datele apărute în rechizitoriul procurorilor, potrivit cărora mai multe colege ar fi oprit intenţionat tratamentul unor pacienţi din secţia ATI a spitalului pe care îl conducea.

Surse citate de Antena 3 afirmă că cel puțin 15 medici de la secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon vor să-și dea demisia în semn de protest după reținerea celor doi medici. Angajații spun că acuzațiilor anchetatorilor sunt incorecte.

„Deocamdată am sentimente contradictorii, îmi e greu să diger ziua de azi. Pe de o parte, dacă viața mea ar fi fost în pericol, aș fi lăsat-o oricând pe mâinile doctorițelor acuzate, știindu-le cum se comportau, atât cât am putut să le observ, din punct de vedere medical.

Pe de altă parte, nu am cunoștințe din dosar sau de rechizitoriul procurorilor. Deci sunt într-un fel șocat și contrariat.

Mai mult, nu mi-aș fi dorit niciodată să conduc un spital în care să planeze astfel de acuzații. Voi aștepta și eu concluziile”, a declarat pentru Antena 3 CNN managerul Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea.

Bogdan Socea a renunțat la funcția de manager/ Doctorițe reținute pentru 24 de ore

Bogdan Socea a demisionat din funcţia de conducere și va profesa de acum înainte ca medic chirurg în secţia de chirurgie a spitalului.

Două doctorițe și o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti au fost reținute miercuri seară, după ce procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai spitalului.

Acțiunea are loc în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button