Economie

Japcă pe faţă la Aeroportul Otopeni: O apă la 0,5 costă 10 lei, o cafea simplă ajunge la 25 de lei. În aeroportul din Corfu, preţurile sunt pe sfert!

Un român întors recent dintr-o vacanță în străinătate a simțit nevoia să facă o comparație între Aeroportul Otopeni, principala poartă aeriană a României, și un aeroport din Grecia, respectiv cel din Corfu. Diferențele sunt șocante și frustrante.

Japcă pe faţă la Aeroportul Otopeni. Într-o zi călduroasă, turistul a ajuns în Aeroportul Otopeni și a constatat că aerul din incintă era aproape irespirabil. Instalarea de climatizare cedase, iar inspectorii ANPC au aplicat o amendă de 10.000 de lei administrației aeroportului. Pe de altă parte, aeroportul era extrem de aglomerat, iar numărul redus de bănci a forțat călătorii să se așeze pe bagaje sau pe podeaua murdară. Întârzierile frecvente ale zborurilor au agravat situația, crescând traficul la grupurile sanitare, unde există mizerie, un miros oribil, dar lipseşte săpunul!

„Aici nu au aer condiționat?, a fost întrebarea mezinului grupului, la care adulții au ridicat din umeri. Am aflat ulterior că instalația de climatizare cedase, iar inspectorii ANPC au aplicat o amendă administrației aeroportului de 10.000 de lei. Penibil! Pentru prima dată m-am întrebat: cât o fi fost șpaga?”, a transmis turistul pentru observatorulph.ro.

Prețurile din aeroport sunt o altă problemă majoră. O apă de 0,5 litri costă 9,5 lei, iar un suc Nestea de 0,4 litri ajunge la 13 lei. Pizza costă 35 de lei, iar o cafea simplă este 25 de lei. Prețurile la mâncare sunt la fel de ridicate, cu un hotdog la 60 de lei și covrigi de la 10 lei în sus!

În schimb, la terminalul plecări din insula Corfu, Grecia, diferențele sunt notabile: aer condiționat funcțional, mai multe scaune disponibile, curățenie exemplară, inclusiv la grupurile sanitare. Prețurile la produse de bază sunt mult mai accesibile: o apă de 0,5 litri costă 60 de cenți (2,8 lei), o pizza întreagă 6,5 euro și o cafea 1,5 euro. De asememea, nu sunt problemele legate de aglomerație și disconfort termic.

La întoarcerea pe Aeroportul Otopeni, turistul a observat că circuitele pentru Schengen sunt implementate ineficient. A intrat prin terminalul de plecări, unde a întâlnit haos și lipsa indicațiilor clare. A bâjbâit prin terminal, până a găsit un indicator pentru preluare bagaje, situat în locul greșit!

„Mai plecăm odată?, a glumit cineva din gașcă, văzând haosul. După ce am bâjbâit prin terminal, am găsit un indicator pentru preluare bagaje, care nu avea ce să caute la plecări. Așa am ajuns, fără indicații sau marcaje suplimentare, doar bazându-ne pe intuiție, pe fostul coridor de la sosiri, până am reușit  să ne recuperăm valizele. Ca la noi: atât s-a putut…. Aici nu mai e vorba de șpagă, ci de prostie. Multă prostie”, a mai spus turistul.

Alte preţuri scandaloase în Aeroportul Otopeni: 200 de grame de pepene costă aproape 5 euro! Iar o salată de 260 de grame cu piept de curcan costă cat un curcan întreg de la Supermarket!

Concluzia este clară: Aeroportul Otopeni suferă de probleme serioase legate de confortul pasagerilor, prețurile exorbitante și gestionarea ineficientă a infrastructurii. Comparativ, aeroportul din Corfu oferă o experiență plăcută și accesibilă, demonstrând că o bună gestionare poate face o mare diferență.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button