Politică

Dezastrul de la examene și lupta pentru putere a nulităților liberale din Ministerul Educației

Membrii PNL își dau singuri la gioale-ntre ei și nu din cauza rezultatelor dezastruoase la evaluare așa cum pare la prima vedere ci din cauza luptei pentru putere. Vorbesc de un fost secretar de stat și de actuala ministră de la educație care-și dau la gioale în presă. Lupta pentru putere a acestor indivizi fără scrupule care au distrus totul în țara asta nu doar învățământul nu mă interesează pt. că sunt apolitic ci vreau să discut altceva: de ce sunt totuși atât de mulți elevi care an de an se înscriu la evaluare și totuși iau medii sub 5.

Spun că nu situația dezastruoasă e motivul adevărat al acestei lupte pentru pentru putere pentru că de foarte mulți ani se tot perindă pe la ministerul educației unul și altul de pe la toate partidele dar situația rămâne identică: foarte mulți iau sub 5 la evaluare și anume între 26% și 39%. Enorm de mult. De ce?

Păi hai să nu ne mai ascundem după deget și să dăm lucrurile pe față: elevii sunt varză. Da sunt varză și nu din cauza profesorilor. Dacă am lua la verificat situația reală a acestor elevi am constata un lucru simplu că ei nici nu prea vin la școală, au absențe nemotivate cu sutele și nici nu învață, vin doar pe la sfârșit de an ca să se milogească să treacă.

În aceste condiții directorii ca să nu dispară clasele fac presiuni asupra profesorilor ca să fie trecuți împotriva legislației care spune clar că acești elevi sunt repetenți. Cred că treaba cu dispariția claselor este un motiv absurd pt. că e relativ acest lucru, acest lucru se întâmplă de obicei la FR-uri și da pot dispărea unele clase dar se reînființează altele pentru că dintr-o clasă întreagă dacă vin 1-2 la ore restul lipsesc integral. Prin urmare acești elevi de foarte mulți ani trec prin școală ca gâsca prin apă de milă sau din tot felul de interese obscure inclusiv prin șpagă iar când ajung la evaluare evident apare și rezultatul real al acestora.

Acum stau și mă întreb de ce să nu-i lăsăm repetenți? Ne plângem că nu mai avem elevi și dispar clase… Păi dacă respectăm legea și ăștia 26%-39% n-ar mai trece de milă atunci am avea și elevi. Nu vii la școală, mai vii și la anul… până te hotărăști să fii prezent și la ore pt. că scopul educației până la urmă este să obții niște competențe dar dacă nu vii la școală competențele sunt zero. Mila nu are ce căuta în această ecuație. Dacă îți este milă atunci tu profesor prin fapta ta aprobi ca acel elev mâine să ajungă prim-ministru sau medic… O fi bine? O fi rău? Te las pe tine profesor să judeci acest lucru. Cei 26%-39% care nu iau sub 5 la evaluare nu mai au ce căuta în evaluare.

Să REPETE școala până deprind competențele necesare. Dacă legea spune că la 60 absențe nemotivate la primar ești repetent atunci repetent să fii. Dacă legea spune că de la 100 de absențe nemotivate în sus la gimnaziu, liceu… ești repetent, atunci repetent să fii. Dacă legea spune că dacă lipsești nemotivat de la o materie peste 50% din numărul total de ore din acel an ești repetent, atunci repetent să fii. Puneți absențe conform frecvenței acestora așa cum spune legea și nu cum vă instigă anumiți directori să nu mai puneți absențe. Nimeni nu trebuie să mai treacă din milă niciodată pentru că altfel ne batem joc singuri de viitorul nostru. Nicăieri nu scrie că e obligatoriu să treci clasa.

Nicăieri nu scrie că e obligatoriu să termine 8 clase. Nicăieri nu scrie că e obligatoriu să termine 12 clase. Țara are nevoie și de ciobani, măturători pe stradă etc De unde-i luăm? De la facultate? Repetenții au pretenții, ei vor acum prim-miniștri, medici, primari… Opriți această mizerie. Nimeni nu trebuie să mai treacă decât dacă are într-adevăr competențe, competențe pe care le obțin venind la școală nu stând acasă sau mai rău plecând în străinătate și lasă că profesorul mă trece că așa e ordinul…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button