JUSTIȚIE

92 de imigranți, prinși în timp ce încercau să treacă frontiera la Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat, în ultimele 24 de ore, 92 de cetăţeni străini ascunşi în trei mijloace de transport conduse de şoferi turci şi români, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din judeţul Arad s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români şi un turc, care conduceau microbuze înmatriculate în România, respectiv un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul autocamionului transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pentru o societate comercială din Slovacia, în timp ce şoferii microbuzelor se deplasau, fără încărcătură, spre Italia.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 92 de cetăţeni străini, doar în TIR fiind descoperite ascunse 50 de persoane. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Siria, Irak, Bangladesh, Sri Lanka şi Egipt), unii dintre ei fiind solicitanţi de azil, alţii intraţi legal în România, toţi însă intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei”, se precizează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trafic de migranţi în cazul şoferilor şi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul cetăţenilor străini depistaţi ascunşi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button