Politică

56% din românii vor ca Președintele României să fie sub 40 de ani / Alegătorii nu vor pensionari la Cotroceni

Un sondaj recent realizat de ARA Public Opinion, publicat de Antena3, a dezvăluit preferințele românilor în ceea ce privește profilul candidatului ideal pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Sondajul, efectuat pe un eșantion național de 5000 de respondenți, a arătat că majoritatea românilor, respectiv 56%, preferă un candidat politic cu vârsta sub 40 de ani. Această preferință indică o tendință clară a electoratului de a alege lideri mai tineri, dar care sunt dornici să se afirme atât în viața personală, cât și în cea politică, muncind în interesul cetățenilor.

Românii nu vor pensionari la Cotroceni

Această orientare spre tineret contrastează puternic cu vârsta actualilor potențiali candidați la președinție. De exemplu, Mircea Geoană, unul dintre candidații posibili, va avea 66 de ani anul viitor, depășind vârsta standard de pensionare în România, care este de 65 de ani. Pe de altă parte, George Simion, un alt posibil candidat, se încadrează în preferințele majorității, urmând să împlinească 38 de ani. Marcel Ciolacu, de asemenea, un posibil candidat din partea PSD, va avea 56 de ani, fiind astfel mai apropiat de pragul de pensionare decât de grupul de vârstă preferat de majoritatea românilor.

Aceste date sugerează o schimbare semnificativă în percepția publicului despre liderii politici. Electoratul pare să fie în căutarea unor figuri noi, proaspete, care să aducă o perspectivă diferită și să fie mai apropiate de problemele și aspirațiile generației mai tinere.

În concluzie, rezultatele sondajului ARA arată clar că românii sunt în căutarea unui lider tânăr la Cotroceni, preferând să se îndepărteze de figura „pensionarului politic”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button