Politică

5,3 milioane de euro a dat primarul Daniel Băluță pentru o structură metalică decorativă

Primăria Sectorului 4 a oferit oficial publicului costul „Porții Eroilor”, așa cum a numit primarul PSD Daniel Băluță structura metalică care acoperă o stație de tramvai: 5,3 milioane de euro. „Este inspirat din lucrările renumitului Santiago Calatrava”, spune primarul.

Primăria Sectorului 4 a plătit 25,2 milioane de euro pentru ceea ce a numit „transformarea urbană a zonei de la Eroii Revoluției”, conform răspunsului trimis la solicitarea HotNews.ro, dintre care 5,3 milioane reprezintă prețul unei structuri decorative de design, din metal vopsit în alb, ca niște aripi uriașe, strânse în jurul liniei de tramvai.

„Poarta eroilor”

Rolul structurii de 5,3 milioane de euro este în principal de decor, în mod practic „aripile metalice” susținând doar linia de contact de la rețeaua de tramvai și delimitând stația de tramvai, obiective îndeplinite la celelalte stații cu stâlpi normali. Obiectul metalic a primit și un nume „Poarta Eroilor”, așa cum a scris primarul Daniel Băluță, pe pagina de Facebook.

Structura a fost montată în cadrul lucrărilor de construire a pasajului pietonal subteran din Piața Eroii Revoluției și de modernizare a Pieței Eroii Revoluției, ce include carosabilul și trotuarele.

Schimbările din zonă

Cu cei 25,2 milioane de euro Primăria a înlocuit anumite rețele de utilități, stâlpii, linia de contact și catenarele (n.r. linia de curent) pentru liniile de tramvai, a finalizat lucrările la pasajul pietonal subteran, a resistematizat circulația auto, a modernizat și reabilitat carosabilul și trotuarele, inclusiv unele adiacente zonei (Mitropolit Dosoftei, Mitropolit Iosif, Mitropolit Grigore), precum și lucrări de amenajare peisagistică a spațiilor publice, potrivit datelor furnizate redacției de Primăria Sectorului 4.

„În privința reamenjării peisagistice, este de menționat faptul că aceste lucrări au însemnat refacerea și înființarea de noi spații verzi, pe ambele trotuare, precum și gazonarea liniei de tramvai în zona noii stații STB”, se mai arată în răspuns.

A fost pus un gard viu de iederă și de caprifoi pe gardul cimitirului Bellu, s-au refăcut spațiile verzi de pe marginea trotuarelor și din intersecție și a fost pus gazon pe linia de tramvai.

Elementul decorativ central este structura metalică inspirată din lucrările arhitectului spaniol Santiago Calatrava și a costat 5,3 milioane de euro, se mai arată în răspunsul transmis de instituție. Aici intră și micile structuri metalice asemănătoare de peste stațiile de metrou de pe margine.

Primarul PSD Daniel Băluță: „Inspirat din lucrările renumitului Santiago Calatrava”

„Împărtășesc cu dumneavoastră aceste imagini inedite cu „Poarta Eroilor”, așa cum se va numi construcția din centrul intersecției Eroii Revoluției. Inspirat din lucrările renumitului Santiago Calatrava, despre care se spune că a dat aripi arhitecturii, la propriu, operele sale din întreaga lume având în centru ideea de “zbor”, proiectul construcției de la Eroii Revoluției este unul naturalizat și avizat în comisiile de cultură, pentru a se integra alături de monumentele istorice din zonă, unul dintre acestea fiind Cimitirul Eroilor. Construcția din intersecția ce va deveni, în curând, un modern nod intermodal pentru transportul public din zonă, dispune și de un sistem de iluminat arhitectural, care a fost deja testat timp de câteva minute”, a scris recent primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button