Social
5 Poze cu Antonia de care te vei îndrăgosti

Iată mai sus cinci poze cu Antonia și de care cu siguranță te vei îndrăgosti.
Antonia este de departe cea mai spectaculoasă femeie din zona de spectacol românească, de o frumusețe ieșită din comun.
- Adolescentă de 16 ani, găsită legată de pat la un centru social din Slobozia. Angajații abuzatori au amenințat cu relațiile lor la minister și GuvernPoliţia Ialomiţa anunţă că a deschis mai multe dosare penale după ce o adolescentă de 16 ani a fost găsită legată la Centrul Social „Alexandra” din Slobozia. Angajații centrului au susținut că fata se automutilează şi de aceea au recurs la această metodă, însă autoritățile spun că fata nu are „nicio recomandare medicală în acest sens”. …
- Academia Hagi, subiectul unui reportaj în presa franceză: ”Maradona din Carpați pregătește campionii României”„Totul este posibil” este credo-ul cu care fosta legendă în vârstă de 60 de ani îi învață pe cei 200 de copii de la academia situată în Constanța natală, la două ore și jumătate de mers cu mașina de capitala București. De la înființare, în 2009, fostul căpitan al Tricolorilor, calificați în sferturile de finală …
- Persoanele cu dizabilități, umilite de Nicușor Dan. Banii întârzie. Mama unui copil cu autism și ADHD: „Stimulentul nu e pomană socială”În timp ce cheltuie sute de mii de euro pentru promovarea în campanie, Nicușor Dan umilește persoanele cu dizabilități, iar stimulentul de 500 de lei ajunge cu întârziere. Avem mărturia emoționantă a unei mame cu un copil cu dizabilități care susține că banii pe care îi dă statul nu ajung pentru terapie și tratament. Aceasta …
- România a trecut la ora de vară. Modificarea a fost făcută în noaptea de sâmbătă spre duminicăRomânia a trecut la ora de vară. Modificarea a fost făcută în noaptea de sâmbătă spre duminică. CFR Călători a anunțat că activitatea de transport feroviar a trecut și ea la ora oficială de vară. Modificarea a fost făcută la ora 3.00 care a devenit ora 4.00. Trecerea la ora de vară nu a modificat mersul …
- Mii de clădiri s-ar prăbuși la un cutremur major precum cel din 1977La aproape jumătate de secol de la marele cutremur din 1977, România este la fel de vulnerabilă. Mii de clădiri, în special din București și marile orașe, nu au fost niciodată consolidate. Guvernele s-au perindat, dar lista imobilelor cu risc seismic a crescut, nu a scăzut. În loc de investiții serioase în siguranța populației, statul …
- Blasfemie în postul Paștelui pe scena Teatrului Național. Scene scandaloase, românii cer demiteri – VIDEORevoltă pe rețelele de socializare, după o piesă de teatru controversată! Chiar în Postul Paștelui, sceneta „Proorocul Ilie” a avut parte de mai multe ipostaze indecente și interzise minorilor. Românii au reacționat dur și acuză că artiștii au adus blasfemie, desfrâu și rușine la adresa credinței. Unii dintre ei cer boicotarea Teatrului Național și demiterea conducerii …
- FOTO// 107 ani de la Unirea Basarabiei cu România: Statuia Reginei Maria este instalată în centrul ChișinăuluiAsociația „Monumentum” va inaugura, pe 27 martie, statuia Reginei Maria în centrul capitalei, marcând astfel 107 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Monumentul, amplasat în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”, va fi dezvelit în cadrul unei ceremonii solemne, la care vor participa oficiali de pe ambele maluri ale Prutului, diplomați și reprezentanți ai Bisericii.
- România rămâne țara UE cu cea mai mare rată a mortalității în accidentele rutiereLa nivelul UE au murit anul trecut 19.800 de oameni în accidente rutiere, iar dintre aceștia, aproximativ 1.500 au fost în România, arată statisticile publicate de Comisia Europeană. România este țara cu cea mai mare rată a mortalității pe șosele, de aproape patru ori mai ridicată decât în Suedia (țara cea mai sigură). Aproximativ 19.800 …
- Dan Negru, ironii la adresa Televiziunii Române după protestele din București: Faceți-le în orele de program, să le prindă și TVR-ulDuminică seara a fost haos în București. După ce BEC a respins candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale, susținătorii acestuia au făcut scandal în București. Protestatarii au aruncat cu obiecte, au spat geamuri, au dat foc, au folosit petarde și au răsturnat o mașină Digi 24. În plus mai mulți jandarmi au fost răniți. În tot …
- Mafia sistemului, atac la redactorul șef al Radio Iași: A scris că BEC ar fi luat o decizia de respingere a candidaturii fără “argumente“ şi “dovezi legale“Redactorul şef Nicolae Tomescu a scris pe Facebook că Biroul Electoral Central a luat o decizie fără “argumente“ şi “dovezi legale“ pentru a respinge candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale, fapt ce a declanșat un adevărat cutremur în rândul mafiei sistemului care nu suportă disidența. Cei care au opinii diferite sunt executați public și …
- Protest și la Timișoara. Oamenii revoltați au ieșit în stradă și strigă „Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”Biroul Electoral Central a decis să respingă candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din 4 și 18 mai 2025, fără a se oferi și o motivare. Mulțimea furioasă care se află în fața sediului BEC strigă „Hoții”. Oamenii au rupt gardurile din fața Biroului și au încercat să forțeze intrarea în sediu, cerând să …
- Scutierii au început să tragă în populație cu lacrimogene! Românii sunt provocați!Tensiunile din stradă au escaladat rapid după ce forțele speciale au început să folosească gaze lacrimogene împotriva manifestanților ieșiți să protesteze împotriva deciziei BEC. Românii care au ieșit pașnic pentru a-și exprima nemulțumirea sunt acum supuși unei represalii brutale, orchestrate de autorități pentru a-i descuraja și a impune controlul prin forță. „Nu am făcut nimic, …
- Pro TV, Adevărul.ro, Digi24.ro, Antena 3 – presă de psihiatrie în cazul Theodoru! Pentru bani, se prostesc cu orice idioțenieSpectacolul grotesc oferit de presa aservită în cazul Theodoru demonstrează încă o dată că nimic nu e prea absurd pentru bani. Pro TV, Adevărul.ro, Digi24.ro și Antena 3 au preluat, fără să clipească, balivernele servite de DIICOT și SRI despre așa-zisa „grupare paramilitară” condusă de un bătrân de 101 ani. În loc să ridice întrebări …
- Nicușor Dan a lăsat Bucureștiul în paragină: O șină ruptă a străpuns un tramvaiNicușor Dan a lăsat Bucureștiul în paragină fiind interesat mai mult de campania prezidențială și alte jocuri politice mizere. Caz incredibil de periculos într-un tramvai din București. O bucată de șină s-a desprins și a străpuns podeaua unui tramvai care circula pe linia 36. Incidentul a avut loc pe Bulevardul Dimitrei Pompeiu, în jurul orei 09.10. …
- Aproape 9.000 de copii din România au ambii părinți plecați la muncă în străinătateLa sfârșitul lunii septembrie 2024, în România erau înregistrați 8.895 de copii ai căror ambii părinți lucrau în străinătate, cu 863 mai puțini față de finalul anului precedent, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA). La sfârșitul lunii septembrie 2024, numărul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate …
- Președintele Academiei Române vorbește despre pelerinajul istoric ce va avea loc la Mănăstirea Pantocrator din TeleormanPentru prima dată în istorie, moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena vor fi aduse în România, la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, în perioada 30 aprilie – 8 mai 2025. Evenimentul va fi un moment deosebit pentru viața religioasă din țara noastră. Acest pelerinaj de mare însemnătate se desfășoară cu acordul Patriarhiei Latine …
- Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români – Semnificație, tradiții și obiceiuriDragobetele era sărbătorit odinioară, în anumite zone etnografice/geografice ale României, la 24 februarie, în altele la 1 martie. Ţăranul român vedea în această sărbătoare o zi a unui nou început. Dragobete este echivalentul românesc al mesagerilor divini Cupidon/Eros. El este „purtătorul dragostei şi bunei dispoziţii pe meleagurile româneşti”. „În unele legende româneşti, Dragobete este fiul Babei …
- Protestul din 1 martie ia amploare! Fermierii anunță participare masivă: „La Universitate va fi plin!”Protestul național organizat de AUR pe 1 martie, ora 14:00, în Piața Universității, devine o manifestație de amploare împotriva abuzurilor politice și economice care sufocă România. Nu mai este doar un protest împotriva anulării alegerilor prezidențiale din 2024, ci o luptă pentru supraviețuirea românilor în propria lor țară. Nemulțumirea este uriașă, iar mesajul este clar: …
- VIDEO Marș pe străzile Bucureștiului: ”A plecat Dulapul, să plece și Ciolacu!”O coloană de participanți la mitingul început sâmbătă în Piața Constituției pentru susținerea candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale a ajuns în Piața Victoriei, în fața Guvernului, după un marș de aproximativ o oră prin centrul Bucureștiului. Coloana de manifestanți a fost însoțită pe traseu de efectivele de jandarmi și de polițiști. Participanții poartă …
- Alertă alimentară: Brânză infectată cu E.Coli, vândută de Mega ImageAlertă alimentară în România! Un mare lanț de magazine anunță că retrage de la vânzar un sortiment de brânză, fiindcă e infestată cu E.Coli. Mega Image retrage de la comercializare un sortiment de brânză cu valabilitate 14.03.2025, având în vedere suspiciunea de prezenţă a E. Coli. Mega Image anunţă retragerea de la comercializare a produsului MORBIER DOP …
- Manuela Hărăbor șterge pe jos Cătălin Predoiu, după ce protestatarii au fost legitimați abuziv de jandarmi: ”Se comportă exact ca un milițian”Actrița Manuela Hărăbor a lansat vineri, în direct la Realitatea PLUS, un atac dur la adresa ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, după ce mai multe persoane care s-au dus în Piața Victoriei, să protesteze față de sistemul corupt au fost legitimate de jandarmi. Manuela Hărăbor a declarat că jandarmii au acționat la ordinul lui Cătălin Predoiu …
- Meteorologii au prelungit şi extins codul galben de ninsori până miercuri, la ora 10.00Meteorologii au prelungit şi extins, luni dimineaţă, codul galben de ninsori, până miercuri, la ora 10.00. Astfel, atenţionarea meteorologică vizează Capitala şi zece judeţe din sudul României. Judeţelor aflate deja sub atenţionare meteo li se adaugă Olt, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vântul va sufla cu până la 45 de km/h, …
- Un tren de călători CFR a deraiat: Echipele de intervenție au ajuns la fața loculuiUn tren de călători a deraiat, luni, între staţiile Malnaş Băi şi Bicsadu Oltului, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, care au precizat că traficul feroviar este oprit în zonă, iar echipele de intervenţie din cadrul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Braşov intervin pentru remedierea situaţiei. ”Compania Naţională de Căi Ferate «CFR» SA informează că, …
- Meteorologii ANM au emis Cod Galben de ninsori abundente, inclusiv în BucureștiMeteorologii ANM au emis o nouă avertizare Cod Galben de ninsori pentru București și județele sudul țării, dar și în Dobrogrea. De asemenea, este în vigoare o a doua avertizare Cod Galben de ger în jumătate de țară. Interval de valabilitate: 16 februarie, ora 10 – 18 februarie, ora 10 Fenomene vizate: ninsori temporar viscolite și strat de zăpadă …
- Soția lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis, surprinsă în compania unui celebru magnat rusBombă în lumea miliardarilor. Soția lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis, a fost surprinsă în compania unui celebru magnat rus. În spațiul public au apărut deja imagini cu Veronica și cu amantul său. Cei doi ar fi petrecut mai multe ore la cumpărături și în alte locații din București, iar ulterior au înnoptat la …
- Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost sancţionat de BOR pentru că l-a numit pe Călin Georgescu ”trimisul lui Dumnezeu”Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Teodosie, a fost sancţionat de Biserica Ortodoxă Română (BOR), cu privire la remărcile aduse asupra lui Călin Georgescu. ÎPS a primit „dojană sinodală scrisă din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru declaraţii care interferează cu viaţa politică şi campaniile electorale”. Controversatul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost sancţionat de …
- Centenarul Patriarhiei Ortodoxe Române, o moștenire vie, o credință neclintităCentenarul Patriarhiei Ortodoxe Române este un prilej important de reflecție asupra impactului profund pe care credința îl are asupra societății noastre. Celebrarea secolului de existență a Patriarhiei este marcată printr-o liturghie solemnă oficiată de Patriarhul Daniel în Catedrala Patriarhală și prin proclamarea canonizării a 16 sfinți din secolul XX, eveniment care ne oferă oportunitatea de …
- Grevă la metrou! Sindicaliștii amenință cu paralizarea BucureștiuluiUniunea Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a decis declanşarea, în data de 3 februarie, a unei greve japoneze de atenţionare a călătorilor şi a personalului de decizie cu privire la situaţia în care se află metroul urmând ca, dacă solicitările sindicaliştilor nu vor fi ascultate, în 10 februarie aceştia să declanşeze o grevă de exces de zel. Sindicaliştii sunt …
- Dacă ai mulți copii, statul te ține sărac și fără casă. Zero ajutor!În România, familiile numeroase sunt pedepsite, nu sprijinite. În timp ce în alte țări europene statul oferă beneficii pentru familiile cu mai mulți copii, aici, părinții care îndrăznesc să aibă mai mult de unul sau doi sunt lăsați să se descurce singuri, fără niciun sprijin real. Alocațiile sunt ridicol de mici, ajutoarele pentru locuință inexistente, …
- Ordonața sărăciei scoate iar oamenii în stradă. Protest uriaș la Mangalia: peste 200 de oameni riscă să rămână fără un loc de muncăEste protest uriaș după valul de concedieri anunțat de autorități. Sute de oamenii au ieșit, marți, în stradă din cauza măsurilor prevăzute în „Ordonața sărăciei”, așa cum este supranumită Ordonața „trenuleț”, care îi lase practic fără un loc de muncă. Revoltă în stradă. Aproximativ 500 de persoane au ieșit, marți, în stradă din cauza măsurilor …
- ”Ne-au lăsat în Schengen, dar ne-au furat tezaurul” – ipoteza care se răspândește în mediul Online, după furtul din Olanda„Ne-au lăsat în Schengen, dar ne-au furat tezaurul”, e ipoteza tot mai răspândită pe anumite canale și rețele de socializare în mediul românesc. Unii dintre internauți cred că furtul din Olanda nu e ceva întâmplător, iar organizarea unei asemenea operațiuni ar putea să fie doar de un actor statal. De Telegraaf: „Poliţia olandeză este pe urmele celor …
- Diana-Maria Brăgaru: Cine, de ce și la presiunea cui a autorizat ieșirea din țară a pieselor de tezaur extrem de importante, adunate de la 18 muzee din România?<1. Cine, de ce și la presiunea cui a autorizat ieșirea din țară a pieselor extrem de importante, adunate de la 18 muzee din România? 2. Indiferent care ar fi fost muzeul care le-a solicitat, practica internațională curentă este ca originalele să fie ținute în depozite ultrasecurizate. Și chiar în țara de origine să fie …
- VIDEO: Pensionara care trăiește în fiecare lună cu 800 de lei. Cum sunt umiliți bătrânii țăriiPensionarii României au ajuns acum la sapă de lemn. Este și cazul unei bătrâne din Capitală. De Ziua Unirii Principatelor, femeia a făcut mărturii cumplite. Deși soțul ei a avut cel mai înalt grad militar din marină, acum, după decesul lui, femeia primește o pensie de urmaș de aproape 800 de lei. Pensii mizere în România după …
- Istoria coifului dacic din aur pur de la Coțofenești, obiectul furat în urma exploziei de la muzeul din OlandaCapodopera Coiful de Aur de la Coţofeneşti se află printre piesele furate de la Muzeul Drents, din Assen (Ţările de Jos), afectat sâmbătă dimineaţă de o explozie. Coiful din aur pur de la Coțofenești este unul dintre cele mai valoroase artefacte dacice descoperite în România și datează din secolul IV î. Hr., cel mai probabil ar fi aparținut unui …
- ”Prin noi înșine!”, spiritul Unirii de la 1859 poate ghida viitorul Românieide Ciprian Demeter 24 ianuarie 1859 rămâne o dată emblematică în istoria României, marcând un moment de unitate națională și speranță pentru un viitor mai bun prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Unite, reprezentând triumful voinței populare și al diplomației abile în fața intereselor marilor puteri. Astăzi, la 166 de ani …
- Protestele se extind în ziua Micii Uniri: mii de oameni vor ieși în stradă, nemulțumiți de măsurile adoptate de escrocul CiolacuEste mobilizare de forțe pentru ziua Micii Unirii când vor avea loc proteste uriașe. Mii de pensionari vor ieși în strada să protesteze față de măsurile sărăciei. Deși le-au fost promise măriri de pensii, seniorii au rămas cu veniturile înghețate. Tot în fața Guvernului, vor fi și pensionarii militari, angajații transporturi, energie, minerii, silvicultorii, dar …
- Sindicaliștii Metrorex protestează marți în fața Ministerului de FinanțeCâteva sute de sindicaliști ai Metrorex protestează marți în fața Ministerului de Finanțe, cerând creșterea salariilor și finanțarea corespunzătoare a companiei, conform Contractului Colectiv de Muncă încheiat la începutul lunii decembrie. Sindicaliștii afișează mesaje precum ”Deficitul de personal = Risc în siguranța circulației” sau art. 41 din Constituție, alin. 5, potrivit căruia ”Dreptul la negocieri …
- Noi proteste în țară și în Capitală. Românii cer TURUL 2 înapoi! Tensiunile cresc în societateSunt din nou proteste în toată țara pentru reluarea turului 2! Oamenii au ieșit din nou în stradă după mai bine de două săptămâni de când primii protestatari au început să-și strige nemulțumirile. Românii se adună în marile orașe, dar și în Capitală. „Ieșiți din casă dacă vă pasă” strigă românii care s-au săturat de …
- Protest la Timișoara, pentru obținerea unui spaţiu în care să se desfăşoare activitatea maternităţii OdobescuPeste 300 de persoane afiliate mai multor sindicate medicale, dar şi părinţi au protestat, joi, în faţa Primăriei Municipiului Timişoara, pentru alocarea unui spaţiu în care să se desfăşoare activitatea maternităţii Odobescu, după ce aceasta a fost închisă în urmă cu o lună, urmare a prăbuşirii unui tavan în secţiile de neonatologie şi obstretică, transmite …
- 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale şi ziua poetului național Mihai EminescuÎn fiecare an, începând din 2011, la 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data aleasă fiind aceea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale, actul normativ …
- „Tosca” – o dramă a pasiunii și sacrificiului pe scena Operei Naționale BucureștiLăsați-vă antrenați de atmosfera emoționantă și tensionată de intrigi politice și pasiuni aprinse a operei ”Tosca”, joi, 16 ianuarie 2025, de la ora 18:30, la Opera Națională București! Evadează în lumea captivantă a operei și experimentează tensiunea și dramatismul unei povești nemuritoare, joi, 16 ianuarie 2025, de la ora 18:30, la Opera Națională București. „Tosca” …
- Mii de români fără energie în Ilfov. E frig în case, dar ministrul promite importuriMii de locuitori din județul Ilfov au rămas fără curent electric, iar temperaturile scăzute din ultimele zile au transformat casele în adevărate congelatoare. Sistemul energetic național a clacat sub presiunea unui consum crescut din cauza frigului, iar soluțiile oferite de guvernanți sunt… importurile. „Nu vă faceți griji, vom aduce energie din afară,” a declarat ministrul …
- Ciolacu și-a tatuat că nu va crește TVA. Tatuajul a dispărut, promisiunea la fel?Marcel Ciolacu, în stilul său populist bine-cunoscut, a apelat la un gest teatral pentru a liniști românii: și-a tatuat „Nu voi crește TVA” ca semn al angajamentului său. Problema? Tatuajul era temporar, la fel ca multe dintre promisiunile sale. Acum, românii se întreabă: dacă tatuajul a dispărut, urmează și o creștere a TVA-ului? Criza economică …
- Expert: Problema nu este consumul din România, ci lipsa producțieiÎn ciuda percepției că românii consumă prea mult, realitatea este cu totul alta: nu consumăm mai mult decât alte țări europene, ba chiar mai puțin și de o calitate inferioară. Adevărata problemă este lipsa producției, o consecință directă a politicilor guvernamentale dezastruoase, în special sub conducerea PSD, care a închis industria națională. „România nu suferă …
- Ciolacu distruge agricultura: taxe mai mari, subvenții derizoriiAgricultura românească este în pragul colapsului, iar principalul responsabil este Marcel Ciolacu. În timp ce fermierii români se confruntă cu costuri tot mai mari și condiții de piață dificile, guvernul a ales să le îngreuneze și mai mult situația prin creșterea taxelor. În schimb, sprijinul promis prin subvenții rămâne la un nivel derizoriu, mult sub …
- Salariile profesorilor rămân mici. Ciolacu nu a avut nevoie de școală și a „reușit,” deci se poateEducația continuă să fie tratată cu dispreț de guvernul PSD, iar salariile profesorilor rămân la un nivel rușinos. În timp ce cadrele didactice, pilonul oricărei societăți moderne, abia își pot acoperi cheltuielile de bază, premierul Marcel Ciolacu pare să trimită un mesaj clar: „Școala nu contează.” „Ciolacu însuși este dovada că poți să nu te …
- Ciolacu tot nu a explicat cum mafia imobiliară i-a plătit avionul de lux. Pensiile rămân miciMarcel Ciolacu, liderul PSD și prim-ministru al României, continuă să evite întrebările legate de legăturile sale cu mafia imobiliară. Recent, presa a dezvăluit că Ciolacu ar fi beneficiat de un avion privat de lux, plătit din surse obscure. În timp ce el zboară confortabil, milioane de români se zbat să supraviețuiască cu pensii mici, insuficiente …
- Proteste de amploare împotriva regimului dictatorial: Angajații feroviari și rezerviștii militari vin în Piața VictorieiFederaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi Asociaţia Militarilor din România (ROMIL) organizează, pe 24 ianuarie, între orele 13:00 – 16:00, un protest în Piaţa Victoriei. Scopul este, spun sindicatele, „impulsionarea rezolvării promisiunilor făcute de Guvernul României delegaţiilor federaţiilor cu ocazia mitingului din 29 noiembrie 2024 şi a unor situaţii …
- Elevii excepționali vor putea promova doi ani într-unul singurOrdinul ministrului Educaţiei pentru aprobarea metodologiei privind promovarea a doi ani de studii într-un an şcolar în învăţământul preuniversitar a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial. Elevii capabili de performanţe şcolare înalte pot promova doi ani de studii într-un an şcolar, ca parte a parcursului educaţional subsumat învăţământului preuniversitar obligatoriu. „Accelerarea promovării se realizează prin …
- Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ioan BotezătorulOrtodocşii îl sărbătoresc, marţi, pe Sfântul Ioan Botezătorul. Sfântul Ioan mai este numit şi Înaintemergătorul, pentru că este cel care a anunţat venirea lui Hristos. „Se spune că Sfântul Ion a fost păstor de capre. Sfântul botează gerul, frigul se mai înmoaie. Sunt locuri unde tinerii colindă în noaptea de ajun. Iordănitorii stropesc cu apă tinerii. Femeile merg …