400 de familii din Satu Mare lăsate fară venituri de Primărie

Distribuie acest articol!

Printr-un comunicat al primăriei din data de 23.07.2021, se aduce la cunoștință cetățenilor din municipiu Satu Mare, faptul că piața de vechituri se închide pentru reabilitarea, lucrările urmând să fie finalizate cel tărziu în 30.09.2021.

Din 2018 și până pe 29.07.2021 un SRL sătmărean avea dreptul de a suplini acea piața neîncăpătoare duminică de duminică, având autorizație în acest sens emisa de primărie. Acest SRL, dispune de un spațiu de 1ha în imediata apropiere a pieței de vechituri (cca150m). La zvonul că piața se vă închide deținătorul terenului totodată administrator al acelui SRL a mers în fața autorităților pentru a le propune că în timpul reabilitării sau de ce nu de acum înainte piață de vechituri să se desfășoare pe acel loc(având autorizație, funcționând totodată ca și piața), iar rapsunsul oficialilor a fost ” Cu oșenii și jidanii nu facem afaceri”.

Din această cauză, peste 400 de familii rămân fară singurul venit (o categorie de oameni vulnerabili, care lăsați fară venit pe viitor sunt predispuși să facă crime, jafuri sau alte nelegiuri ).

Primăria taie și vinde vechile tarabe din fier plin fară organizarea de licitații și fară acordul unor proprietari care chiar ei au ridicat acele tarabe. Urmează să se rebiliteze nici o treime din suprafața pieței, ba mai mult, se va turna asfalt care cu siguranță va fi insuportabil pentru comercianți și cumpărători.

În data de 29.07.2021, acel proprietar care a pregătit spațiul pentru ziua de duminică în speranța că va avea clienți și că din punct de vedere legal poate desfășura aceasta activitate pe proprietatea lui la fel cum o face din 2018, a primit o înștiințare de la primărie că i se retrage autorizația de funcționare și nu mai are dreptul să pună la dispoziția sătmărenilor pe terenul lui desfășurarea acestor activități.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: