PoliticăȘtirile 60m.RO

4 motive care îl mână pe Gușă în lupta împotriva AUR

Cozmin Gușă a lansat atacuri nefondate asupra conducerii AUR, acuzându-l pe Marius Lulea, președintele Alianței, de colaborări cu SIE, fără a aduce niciun fel de dovadă.

Oare ce-l îndeamnă pe Gușă să aducă atingeri imaginii partidului AUR și conducerii sale? Iată 4 motive:

1. Resentimentul personal. Gușă a făcut și el un partid „de la zero”, numit Partidul Inițiativa Națională (PIN), dar a eșuat lamentabil. Gușă a candidat personal ca independent la Primăria Capitalei și nu a luat decât 1-2%. Din acest motiv, este gelos pe succesul AUR.

2. Narcisismul și megalomania lui Gușă. Frustrat ca nu mai reprezintă nimic, Gușă aruncp periodic pe piață câte o fantasmagorie pentru a mai atrage atenția asupra lui și pentru a pretinde ca este inițiat în marile secrete ale politicii.

3. Afilierea la PSD. Gușă se teme că AUR ar putea atrage electoratul PSD, din anumite categorii sociale, reducân astfel bazinul electoral al social-democraților.

4. Ostilitate față de activitatea unionistă a lui George Simion. Pe când Simion organiza marșuri ale Acțiunii 2012 la București și Chișinău, Gușă era consultantul oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc, cetățean al Federației Ruse.

Back to top button