Internațional

36 de tone de cocaină, confiscate în primele şase luni ale anului în portul belgian Anvers

Vameşii belgieni au anunţat, miercuri, că au confiscat circa 35,8 tone de cocaină în primele şase luni din 2022 în portul Anvers (nord-vest), principalul punct de intrare a drogului pe piaţa europeană, departe de recordul de anul trecut, transmite Le Figaro, citată de News.ro.

În întreg anul 2021, autorităţile belgiene au confiscat 89,5 tone de cocaină în Anvers, o creştere de 36% faţă de 2020 şi un nou record.

Această sumă, care s-a dublat în cinci ani, a fost estimată la o valoare de piaţă de 12,76 miliarde de euro.

Confiscările record din 2021 au fost rezultatul unei operaţiuni de amploare în urma interceptării unor schimburi telefonice pe Sky ECC, un sistem de telefonie utilizat pe scară largă în traficul de cocaină între America de Sud şi Europa, care a dus la o cascadă de noi investigaţii în Belgia, cu peste 550 de arestări în această ţară.

În plus, prin colaborarea cu Organizaţia Mondială a Vămilor (OMV) şi ţările partenere din America Centrală şi de Sud, 28 de tone de cocaină destinate Belgiei au fost interceptate în porturile de origine în prima jumătate a anului, a anunţat miercuri Ministerul belgian de Finanţe într-un comunicat.

Panama, Ecuador, Paraguay, Columbia şi Brazilia rămân primele cinci ţări de origine ale produselor confiscate, în timp ce Belgia rămâne principalul punct de intrare a cocainei în Europa, înaintea Spaniei şi Ţărilor de Jos.

În primele şase luni din 2022, vama belgiană a interceptat, de asemenea, 2,2 tone de haşiş şi 1,27 tone de heroină în Anvers, a precizat ministerul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button