JUSTIȚIE

35 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la mafia livratorilor de mâncare

Poliţiştii de la Economic efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane cercetate pentru ilegalităţi comise în legătură cu activităţi de curierat (în principal livrare de mâncare) şi transport alternativ de persoane, care ar fi creat prin evaziune un prejudiciu de peste 12 milioane lei.

„În cele opt dosare penale în care se desfăşoară activităţi procedurale, 14 persoane bănuite sunt cercetate cu privire la săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2019 – 2023, persoanele în cauză, prin intermediul a 30 de societăţi comerciale pe care le administrează, ar fi acţionat pentru sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile în cazul unor venituri de natură salarială, care sunt plătite salariaţilor acestor societăţi (în mare parte cetăţeni provenind din Asia), dar şi prin omisiunea evidenţierii unor venituri sau prin înregistrarea de achiziţii fictive.

Prejudiciul cauzat este estimat la 12.260.000 de lei.

„Percheziţiile au ca obiect documentarea şi investigarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri şi înscrisuri folosite la săvârşirea de infracţiuni sau rezultate din acestea şi conducerea celor în cauză la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri”, arată sursa citată.

La acţiune participă poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice – DGPMB şi IPJ Ilfov.

Totodată, aceştia beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, al Institutului Naţional de Criminalistică şi al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button