Politică

30 de zile de carantină de noapte! Vor fi interzise nunțile și alte evenimente private în toată țara

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se întrunește, joi, în ședință pentru a adopta o hotărâre privind noile restricții, majoritatea anunțate de către președintele Klaus Iohannis miercuri seara, încălcând din nou Constituția României. În următoarea lună vor fi restricții de circulație noaptea pentru nevaccinați și vor fi interzise nunțile și alte evenimente private în toată țara cel puțin pentru două săptămâni.

Măsurile discutate de CNSU reprezintă doar propuneri care trebuie validate prin alte acte normative.

Astfel, urmează ca ministrul Educației să emită un ordin pentru vacanța de două săptămâni a tuturor elevilor din școli și licee, iar miniștrii Sănătății și Internelor să aprobe ordinul pentru purtarea măștii în toate spațiile interioare și peste tot la exterior.

Pentru restricțiile de circulație în timpul nopții este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre de Guvern. Aceste restricții vor fi impuse pentru 30 de zile și vor viza toată țara. Persoanele vaccinate ar urma să fie exceptate de la aceste restricții.

Tot la nivel național va fi interzisă organizarea nunților și a altor evenimente private, cel puțin pentru 14 zile.

În ceea ce privește introducerea certificatului verde pentru o serie de activități și pentru angajații din anumite domenii, este necesară adoptarea unei legi de către Parlament.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button