Politică

Nicușor Dan, primarul inutil, bun de nimic al Bucureștiului, nu oferă autorizații pentru manifestațiile profesorilor

Nicușor Dan, primarul inutil, bun de nimic al Bucureștiului, s-a remarcat din nou într-un mod negativ. Nicușor Dan a refuzat să elibereze o autorizație pentru manifestația profesorilor în Piața Victoriei. Demersul său este cu atât mai revoltător având în vedere că provine dintr-un mediu academic, nefiind străin de situația tragică din învățământul românesc.

Un profesor care predă la o școală din București ne-a spus ce mesaj a primit de la sindicat:

„În urma discuției de astăzi de la Primăria Municipiului București, nu am primit autorizare pentru protestul de mâine, 25 mai 2023. Mâine, în București sunt trei evenimente majore: Înălțarea (cu aglomerări în jurul locațiilor de cult), Ziua Eroilor (depunere de coroane în mai multe locuri) și vizita președintelui Germaniei. Colegii de la FSLI și-au asumat un protest neautorizat și au spus că ei vor fi prezenți. Este decizia fiecărei organizații dacă își asumă sau nu acest protest. În condițiile în care doriți să veniți, vă rog să ne anunțați numărul de persoane”.

Profesorul ne-a mai transmis că mulți dascăli nu au ieșit în stradă de frica amenzilor. Cu toate acestea, Jandarmeria Română a înțeles demersul profesorilor și totul s-a desfășurat fără incidente și fără amenzi. Profesorii au ieșit în număr mare la proteste cu toate că acest primar inutil al Capitalei a încercat să le pună piedici.

Greva profesorilor nu e despre profesori, elevi sau părinți, este un demers al demnității, un demers al recuperării valorilor morale, un demers ce poate răsturna sistemul cărătorilor de mapă, al analfabeților cu patru clase care a pus stăpânire pe România. Profesorii nasc generații de tineri educați. Ei lucrează cu creiere ce pot schimba în bine soarta acestei țări condamnată la neputință și impostură de o clasă politică învăluită în putregai.

Greva profesorilor este o prefață la un cutremur ce stă să se declanşeze în întreaga societate românească.

Nicușor Dan ar fi bine să nu mai comită acte mișelești împotriva profesorilor, altfel va avea soarta matroanei de Voluntari.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button