Politică

Ciolacu se jură că nu fură: Pragul la abuzul în serviciu pleca către promulgare cu 9.000 de lei

Prinși cu cioara vopsită, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat că proiectul de lege care va cuprinde pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu va pleca din Cameră la promulgare. La discuțiile de la Vila Lac ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a cerut pragul de 250 de mii de lei, în timp ce Marian Neacșu, preeșdintele Secretariatului General al Guvernului(PSD) a cerut un prag de 100 de mii de euro.

„Nu a fost nicio lege votată, ea urma să vină la Camera Deputaților, unde se discuta. Mai mult, sunt ferm convins că alături de colegii mei, și din PSD, și din PNL, și din UDMR, miercuri această lege va pleca din Camera Deputaților către promulgare cu 9.000 de lei propus de către ministrul Justiției”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că va susține adoptarea în Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Anterior, Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Potrivit unui amendament admis în Senat, „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button