Politică

George Simion, despre Maia Sandu: „Mă gândesc că e un președinte antiromân”

George Simion a ieșit la atac. Deputatul care luptă pentru reunirea României cu Republica Moldova încă este interzis în Basarabia. 

George Simion acuză președintele de la Chișinău, pe Maia Sandu, de practici „antiromânești”. În opinia liderului AUR, prezența sa în Moldova ar da peste cap agenda oficialului de peste Prut.

„(…) Fosta bancă agricolă a României se numește Raiffeisen Bank. Astăzi trebuia să fiu în Republica Moldova, pentru sărbătorirea a 105 ani de la unirea Basarabiei cu țara. Fac parte din delegația care trebuia să meargă acolo. Dar am interdicție, doamna Maia Sandu nu a mișcat niciun deget în sensul interdicției puse de antiromânul Igor Dodon. De asta mă gândesc că și Maia Sandu e un președinte antiromân, dar în fine.

(…) Băncile la care are președintele statului român sunt austriece. Ministerele României au conturi la băncile austriece. De fiecare dată când ministerele trimit bani între ele, comisioanele se duc în Austria. Președintele Alina Gorghiu de al Senat, are conturi la băncile austriece. Iar Iohannis a ieșit să certe românii care voiau să boicoteze companiile austriece”, a comentat George Simion, la România TV.

Avertismentul lui George Simion cu privire la jaful resurselor naturale din România

De asemenea, liderul Partidului AUR a vorbit și despre jafurile din țara noastră. Companiile austriece continuă să-și facă de cap, cu complicitatea statului român, susține Simion.

„Este o bătaie pe resursele României care au rămas. An de an, miliarde de euro ies din România. Suntem o vacă de muls, o colonie, am ajuns groapa de gunoi a României. Dar asta până într-un punct, pentru că trebuie să ne recăpătăm suveranitatea (…)

Cunoaștem fiecare palmă de pământ din țara asta și prea mult timp am fost supți de resurse

(…) Noi trebuie să facem fabrici de mobilă aici! Am ajuns să importăm mobilă și produse de panificație. Trebuie să creăm locuri de muncă bine plătite aici, în România!”, a comentat Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button