Politică

Revine TeleJustiția: Ambasadoarea Statelor Unite la Bucureşti face anunţul

Noua ambasadoare a SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a anunţat joi într-un discurs la Camera de comerţ americană AmCham că va sprijini lupta-anticorupţie şi consolidarea statului de drept şi a subliniat că va transmite acest mesaj liderilor politici. Subiectul anti-corupţiei revine pe agenda SUA în relaţia cu România după mai bine de doi ani. Până la venirea lui Kathleen Kavalec la post în februarie, tema anti-corupţiei devenise mai degrabă marginală în relaţia SUA-România.

„Voi pleda pentru un tratament echitabil al companiilor şi investitorilor, iar echipa mea va continua să sprijine eforturile României de a lupta împotriva corupţiei şi de a consolida statul de drept”, a declarat Kathleen Kavalec. „Eu voi continua să transmit acest mesaj în discuţiile mele cu miniştri şi parlamentari din tot spectrul politic”, a adăugat ambasadoarea la evenimentul de joi de la AmCham.

Prima menţionare de către ambasadoarea Kavalec a subiectului a fost în comunicatul oficial emis de Ambasada SUA cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare către preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

”Liderii au discutat de asemenea despre invadarea în curs a ţării vecine României, Ucraina, de către Rusia, precum şi priorităţile doamnei ambasador în anii care urmează, inclusiv parteneriatul nostru de securitate, cooperarea strânsă în domeniul independenţei şi securităţii energetice, creşterea comerţului bilateral şi a investiţiilor străine directe şi continuarea progreselor privind transparenţa guvernamentală şi statul de drept”, se arăta în comunicatul oficial.

O altă menţionare imperioasă a celor două teme s-a înregistrat în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului în România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button