Internațional

O companie din SUA va livra pe piaţă carne de pui obţinută în laborator

Compania GOOD Meat din California a obţinut acordul Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a livra pe piaţă carne de pui obţinută în laborator, potrivit documentelor publicate ieri de agenţie.

Mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată în laborator pe piaţa din Statele Unite şi trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât şi de la Departamentul Agriculturii din SUA, înainte de a-şi putea vinde produsele.

Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată care a primit o scrisoare de „fără întrebări” de la FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autorităţile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat, în noiembrie anul trecut.

Scrisoarea înseamnă că FDA acceptă concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.

„Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conţin material de celule de pui de cultură sunt la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenţia într-o scrisoare din 20 martie, adresată companiei.

GOOD Meat intenţionează să-şi vândă iniţial produsul la restaurantele deţinute de bucătarul Jose Andres, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală.

Compania îşi vinde carnea de pui la scară mică în Singapore din 2020.

„Sunt atât de mândru că aduc acest nou mod de a produce carne în ţara mea şi că o fac cu un erou de-al meu, bucătarul Jose Andres”, a declarat Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al GOOD Meat, într-o declaraţie.

Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienţi şi crescute în cuve de oţel, înainte de a fi prelucrate în bucăţi de carne.

Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button