Politică

Sorin Grindeanu e pe dinafară la Transporturi: contrazis de subalterni pe tema măsurătorilor pe Canalul Bîstroe

La vârful Ministerului Transporturilor nu prea știe stânga ce face dreapta și invers. Ministrul Sorin Grindeanu ne spune că este un acord să se măsoare, dar o vor face doar ucrainenii și dacă România vrea poate trimite un expert, iar secretarul de stat, Irinel Scrioșteanu, îl contrazice imediat: așa am convenit cu toții că ucrainenii să facă măsurătorile la care vor participa și experți români.

Ministrul Sorin Grindeanu a ieșit public pe pagina sa de facebook și anunțat că Ucraina a răspuns solicitării României de a se face măsurători și pe Canalul Bîstroe după ce anterior s-a făcut pe Brațul Chilia, doar că acum vecinii au impus ca măsurătorile să le facă ei. Poate participa și un expert de partea română. Ministrul insistă ca măsurătorile să se facă așa cum s-a convenit inițial împreună cu Comisia Europeană. La câteva minute după ministru iese la interval și secretarul de stat, Irinel Scrioșteanu:

”Vom începe măsurătorile pe zona dintre kilometrii 11 și 22 plus alte zone, gen Solomonov, un fel de alternativă la Chilia, dar și în alte zone. În total, vorbim de aproximativ încă 65 de kilometri, inclusiv Bâstroe”, spune pentru Mediafax secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

El afirmă că vor fi modificări față de precedentele măsurători.„Pe viitor vom folosi navele și echipamentele ucrainene, după o discuție cu Apărarea”, încheie Scrioșteanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button