Politică

Virusul umblă mai mult noaptea! Fără sărbători de Paști și anul acesta

Cetățenii României, fie ei catolici sau ortodocși sunt puși în fața faptului împlinit de o guvernare antinațională ce luptă din răsputeri cu esența națiunii noastre și a tradițiilor milenare de sărbătorire a Paștelui. Bunicii și părinții noștri au mai trecut prin astfel de perioade totalitare în perioada stalinizării, când nu aveai voie să mergi la biserică, să te închini, iar preoții erau torturați și schingiuiți în închisori.

Îi avem azi ca reper moral și de fiecare dată când îi pomenim retrăim încă o dat istoria, pentru că nu avem voie să o uităm. Nu putem uita ce efecte are asupra umanității comunismul și mai nou progresismul neomarxist occidental.

Dictatura instalată astăzi la putere a preluat aceleași practici ale regimurilor de tristă amintire. Prigonirea creștinilor a devenit un trend, iar politicienii aflați azi la putere nu mai au nici un pic de respect față de instituția bisericii.

Guvernul şi CNSU, ţinând seama de importanţa covârşitoare a sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare este urgent necesară, cu referire specială la noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paştele catolic şi 2 mai pentru Sfintele Paşti serbat de ortodocşi. În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut.

Virusul umblă noaptea

Mulți ne întrebăm cu ce ne ajută restricțiile de circulație pe timpul nopții, ca să nu mai vorbim despre declarația stupidă pe proprie răspundere?

De ce ai închide magazinele mai devreme, obligând oamenii să le aglomereze în intervalele orare restrânse?

Poți în schimb impune norme de distanțare, accesul limitat al unui anumit numar de persoane în funcție de suprafața magazinului (restaurantului/mijlocului de transport în comun), cu stabilirea unor norme de ventilație și igienizare.

În opinia acestor incompetenți care ne conduc virusul circulă mai mult noaptea. Din ce am observat noi în această pandemie, noaptea circulă doar camioanele mafiei cu pădurile României.

Ieri la Timișoara s-a decis carantinarea orașului

Arafat și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timișoara s-au sfatuit la ceas de seară și au votat carantina în Timisoara și comunele periurbane.

Ce competențe medicale sau epidemiologice au acești indivizi?

Ce competențe epidemiologice sau medicale au prefectul (care e avocat), și majoritatea membrilor acestui comitet, cum ar fi Inspectorul Șef de la Inspectoratul Regional de Construcții, Directorul de la Drumuri și Poduri, Inspectorul de la Garda Forestieră, Directorul de la „Îmbunățiri funciare”, șeful de la Finanțe Timis, ș.a.m.d., să se pronunțe referitor la măsura carantinării.

Arafat și majoritatea celor care au impus această decizie de carantinare a Timișoarei nu au studii de specialitate în domeniul epidemiologic. Această decizie impusă este una politică nu medicală. Cât despre Dominic Fritz, dacă îți asumi să carantinezi, îți asumi și măsuri de protecție pentru cei care sunt afectați de restricții.

Pentru că dacă nu, creezi un dezechilibru social evident între cei care sunt afectați direct de restrictiile impuse și cei care nu le resimit deloc. Ca și afacere, loc de muncă, etc. E ușor să fii pro carantină de pe canapea când faci home office. E mai greu când carantinarea îți închide afacerea sau te lasă fără sursa de venit.

România prigonită…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button