Știrile 60m.RO

Vot negativ pentru trei propuneri legislative AUR ce au ca scop îmbunătățirea nivelului de trai al românilor

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid care elaborează și depune constant proiecte legislative care răspund nevoilor actuale ale cetățenilor români, afectați de criză energetică, de inflație și de lipsa unor măsuri care să îi protejeze în contextul scumpirilor din ultima vreme. Trei astfel de proiecte ce au ca scop îmbunătățirea nivelului de trai al românilor s-au aflat săptămâna trecută pe ordinea de zi a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților, însă toate au fost avizate negativ, fără nicio justificare.

Deși inițiativele legislative inițiate de Alianța pentru Unirea Românilor sunt realiste, acestea sunt respinse pe bandă rulantă de către majoritatea parlamentară, a declarat deputatul AUR George Badiu, membru al Comisiei juridice din Camera Deputaților. „Proiectele de lege necesită doar voință politică din partea majorității parlamentare pentru a fi puse în aplicare. Din păcate, aceste partide votează în continuu împotriva proiectelor noastre”, a precizat deputatul AUR.

Prima propunere legislativă prevede exceptarea de la obligația plății impozitului pe mijloacele de transport a contribuabililor care au în proprietate sau coproprietate asemenea bunuri și care au cel puțin doi copii în întreţinere cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, precum și pentru un singur mijloc de transport la alegerea contribuabilului. Soluția legislativă are în vedere și mijloacele de transport care fac obiectului unui contract de leasing financiar, cu respectarea condițiilor mai sus enunțate.

Al doilea proiect are în vedere majorarea plafonului până la care persoanele impozitabile stabilite în România pot opta, ca regulă generală, pentru scutirea de la plata TVA de la 88.000 de euro la 133.000 de euro, reprezentând cifra de afaceri anuală declarată sau realizată.

Cea de-a treia propunere este o măsură de protecție a cetățenilor în fața creșterii sistematice a prețurilor la utilități și prevede ca facturile emise pentru serviciile de utilități publice să nu mai constituie titluri executorii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button