Politică

Șeful ASF, Nicu Marcu, refuză să demisioneze în urma falimentelor de răsunet de pe piața asigurărilor

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu a declarat luni, după audierea în comisiile reunite din Senat, despre o demisiei în urma scandalului de pe piaţa RCA, că ASF a identificat toate defecţiunile acestor companii şi a solicitat intrarea în faliment. ”De ce trebuie să ne dăm demisia?”, s-a întrebat el. Marcu a fost întrebat de liderii AUR şi despre salariul de 12.000 de euro, el precizând că toate veniturile sale şi ale colegilor se regăsesc pe site-ul Autorităţii şi dacă cineva doreşte ca aceste salarii să nu mai existe în forma actuală, în Parlament se poate modifica legea.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în privinţa companiei City şi în privinţa companiei Euroins a identificat toate defecţiunile acestor companii şi Autoritatea a solicitat intrarea în faliment a acestor companii. De ce trebuie să ne dăm demisia? Pentru că noi am identificat şi am solicitat intrarea în faliment?”, a spus şeful ASF, întrebat dacă ar trebui să îşi dea demisia, aşa cum au şi cerut unii parlamentari în comisiile reunite, în urma crizei de pe piaţa asigurărilor. 

Nicu Marcu a fost întrebat şi ce alte venituri a primit pe lângă salariul 12.000 de euro.

”Toate veniturile mele şi ale colegilor mei le regăsiţi pe site-ul Autorităţii, în Declaraţia de Avere, şi acolo vedeţi foarte clar şi toarte respectă legislaţia în vigoare. Dacă cineva doreşte ca aceste salarii să nu mai existe în forma actuală, în Parlament se poate modifica legea şi oricând putem să beneficiem de salariile pe care ni le stabileşte Parlamentul”, a spus el. 

Întrebat dacă în anul 2022 a primit bonus de performanţă, Nicu Marcu a spus: ”Bonus de performanţă? Păi uitaţi-vă în declaraţia de avere. Avem aşa ceva?”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button