Politică

PSD, dispus să îl susţină pe Nicolae Ciucă la prezidenţiale, dacă Marcel Ciolacu va fi premier

PSD ar fi dispus să îl susţină pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca Marcel Ciolacu să conducă Guvernul, susţin atât surse din PSD, cât şi din PNL.

Liderii PSD se reunesc astăzi în Biroul Permanent Naţional ca să pregătească strategia pentru alegeri în cazul în care liberalii refuză alianţa. Social-democraţii îşi refac strategiile după semnalele prin care PNL le-a dat de înţeles că ar respinge un tandem electoral, scrie Antena 3 CNN.

Marcel Ciolacu le-a transmis deja liberalilor să nu îşi facă planuri pentru un viitor comun după rotaţia premierilor, în cazul în care refuză alianţa.

Totuşi, în şedinţa de astăzi, liderii social-democraţi vor căuta noi soluţii ca să îi convingă pe liberali să accepte ideea de candidaţi unici măcar la alegerile prezidenţiale şi locale.

O astfel de înţelegere le convine celor de la PSD pentru că la alegerile locale au cei mai mulţi primari cu şanse de a fi realeşi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button