Internațional

Oficial rus: ”Intrarea Poloniei în conflictul din Ucraina va însemna începutul unui război mondial”. Varșovia nuanțează poziția

Participarea Poloniei la conflictul ucrainean va însemna dezlănțuirea unui al treilea război mondial de către NATO, a spus șeful Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat din Federația Rusă, liderul partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) Leonid Slutsky, pe canalul său Telegram, relatează TASS..

  • Context: În timpul unui interviu pentru o televiziune franceză, ambasadorul polonez în Franța, Jan Emeryk Rościszewski, a sugerat că ar putea exista o situație în care Polonia nu va avea altă opțiune decât să se alăture conflictului în curs de desfășurare cu Rusia. „Nu vom avea de ales”, spune ambasadorul. Ambasada Poloniei în Franța a emis o declarație pe această temă și explică faptul că în declarația ambasadorului „nu a existat niciun anunț privind implicarea directă a Poloniei în conflict”.

„Participarea directă a Poloniei la conflictul ucrainean, fie învinsă de Kiev, fie înainte de capitularea sa, va însemna dezlănțuirea unui al treilea război mondial de către NATO. Un adevăr care nu poate fi ignorat în capitalele țărilor membre ale alianței”, a scris politicianul.

Slutsky a remarcat, de asemenea, că un astfel de scenariu nu atrage țările alianței, deoarece Ambasada Poloniei a negat aceste declarații.

„Și este puțin probabil ca ei să fie atrași de o astfel de perspectivă, judecând, cel puțin după declarații oficiale. Nu este surprinzător faptul că Ambasada Poloniei s-a grăbit să respingă cuvintele șefului misiunii diplomatice”, a conchis el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. „Participarea directă a Poloniei la conflictul ucrainean, fie învinsă de Kiev, fie înainte de capitularea sa, va însemna dezlănțuirea unui al treilea război mondial de către NATO.
    Ce dracu ai vrut sa scrii aici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button