Politică

AUR cere demisia șefilor ASF în Parlament după falimentul Euroins: Au permis fraude financiare de peste 1 miliard de lei

Liderii AUR au protestat împotriva conducerii Autorității de Supraveghere Financiară în Parlament în urma falimentului Euroins. George Simion cere demisia șefilor ASF, personaje clientelare din PSD și PNL care au perfi fraude financiare de peste 1 miliard de lei.

Euroins este al patrulea mare faliment RCA care a avut loc în ultimii 8 ani în asigurări sub ‘atenta supraveghere’ a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după Astra, Carpatica și City Insurance.

Dacă Euroins are în spate grupul bulgar Eurohold, celelalte trei companii care au falimentat au fost controlate de oameni de afaceri români cu legături politice în PSD și PNL, au lăsat în urmă zeci de mii de oameni care nu au reușit să-și mai recupereze decât doar o parte din despăgubirile solicitate.

De fiecare dată a fost nevoie ca firmele de asigurări rămase să plătească și mai mult la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), cel care preia de fiecare dată o firmă în faliment, și să preia în asigurare clienții firmelor în faliment, iar toate aceste costuri au dus la explozia prețurilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button