Știrile 60m.RO

Rusia a majorat prețul gazelor pentru UE cu 30%

Anul începe în forță: Rusia majorează prețul gazelor pentru UE cu 30%. Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au înregistrat marţi o creştere de peste 30%, în condiţiile în care livrările limitate din Rusia au relansat îngrijorările cu privire la o posibilă criză energetică într-un moment în care continentul se îndreaptă spre o perioadă cu temperaturi scăzute.

Dragnea, Ponta și toți artizanii OUG 114 și a legii “offshore” care ne-au lăsat fără gazele de la Marea Neagră sunt bine, în ascunzăntoare. Partidul lor e pe val, la putere

Merita o opoziție de vreo două decenii, minim. Dar o echipă “câștigătoare” i-a readus la butoane pentru niscaiva firimituri. Gaze din Marea Neagră vom avea, cel mai probabil, din 2024. Dacă ne mai lasă ceva turcii. Și dacă firma de stat românească, de i-a înlocuit pe americani, va avea capitalul necesar de la un buget pe deficit și datorie făcut de, supriză, taman artizanii loviturilor date industriei de gaz românești. Ce se vor mai căuta ei prin buzunare la momentul potrivit, garantat!

Între timp, îi prostim pe români că le vrem binele, plafonând prețul taman crescut cu încă 30%

Pierderi pe toată linia în industria de gaz, garantat! Care va avea și mai puțină capacitate să repornească vreo producție de gaz și energie în viitorul apropiat. Dăm și subvenții pentru consumatorii vulnerabili. Tot mai mulți, la prețurile astea. Alte resurse din buget care nu se vor duce spre investiții.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button