Politică

Claudiu Târziu se alătură revoltei fermierilor: Petre Daea trebuie să iasă urgent public și să dea explicații

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, solicită ministrului Agriculturii, Petre Daea, să iasă public și să dea explicații în legătură cu compensațiile care vor fi acordate fermierilor din statele membre UE afectate de importurile din Ucraina.

„Ministrul Agriculturii trebuie să iasă urgent public și să dea explicații în legătură cu compensaţiile stabilite la nivel european pentru fermierii români afectaţi de importurile de grâne din Ucraina. Dacă se confirmă că, dintr-un buget de 56 de milioane de euro, România va primi cei mai puțini bani, adică doar 10 milioane de euro, iar Polonia 30 milioane de euro și Bulgaria 16 milioane de euro, este foarte grav și trebuie să se lase cu responsabilități și demisii, pentru că e clar că cineva nu a negociat cum trebuie”, a declarat Claudiu Târziu.

AUR a depus în Parlament o inițiativă privind înființarea unei bănci agricole care să ofere credite în condiții optime agricultorilor români, dar a primit vot negativ la Senat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button