Politică

Șeful Marinei americane: Frica mea principală este că poate izbucni un conflict militar la scara planetară din cauza lipsei canalelor de comunicare între marile Puteri

Un conflict militar la scară planetară poate apărea din cauza lipsei canalelor de comunicare între marile puteri în timpul situațiilor de urgență grave, scrie Daily Mail, citând o declarație a comandantului general al US Marine Corps David Berger.

Potrivit ofițerului, ciocnirea aeronavelor celor două state ca urmare a apropierii lor se poate transforma într-un conflict dacă există un contact slab între conducerea militaro-politică a ambelor părți pentru rezolvarea situației.

„Aceasta este frica mea principală”, a spus generalul.

Cu o zi înainte , Ministerul rus al Apărării a raportat că, în dimineața zilei de 14 martie, o dronă americană MQ-9 Reaper cu transpondere oprite a încălcat granițele zonei de peste Marea Neagră , unde era un regim temporar de utilizare a spațiului aerian. stabilit în timpul unei operațiuni speciale. Potrivit ministerului, UAV-ul zbura spre Crimeea. Avioanele de luptă rusești au fost ridicate în aer pentru a identifica intrusul. Din cauza manevrelor ascuțite, drona a intrat într-un zbor necontrolat cu o pierdere de altitudine și a căzut în apă, a spus agenția.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button