Internațional

Viktor Orbán: n-am fost niciodată mai aproape de un al treilea război mondial

Premierul Ungariei a avertizat că niciodată nu a existat un pericol atât de mare ca un război local să se transforme într-un război mondial și a făcut o declarație care ar trebui să le dea frisoane românilor.Invitat vineri la emisiunea “Bună dimineața, Ungaria” a postului de Radio Kossuth, premierul maghiar, Viktor Orbán, a tras un serios semnal de alarmă în legătură cu riscurile escaladării Războiului din Ucraina.

Viktor Orbán a mai reamintit că, în trecut, SUA nu interveneau direct în modelarea politicii europene, dar acest lucru s-a schimbat odată cu războiul în Ucraina, iar SUA conduc acum o „coaliţie pro-război” în spatele Ucrainei.

Ieșire dură a ambasadorului SUA din UngariaDavid Pressman, ambasadorul SUA în Ungaria, a declarat cu o zi înaintea interviului că premierul Viktor Orban a ajuns la o răscruce de drumuri și că „a sosit momentul” ca acesta să se îndepărteze de Rusia și să consolideze relațiile țării cu aliații săi occidentali, relatează Bloomberg.

„Americanii îi susţin pe ucraineni care luptă eroic, ceea ce nu scade valoarea eroismului ucrainenilor, dar adevărul este că Ucraina nu poate continua să lupte decât atât timp cât SUA spun da”, a afirmat şeful guvernului de la Budapesta, citat de MTI.

El a mai susținut că șirul lung de sancțiuni au mărita rata inflației. Dacă acestea vor fi ridicate și inflația va scădea.Premierul Viktor Orbán va avea luni o cină de lucru cu Emmanuel Macron, la Paris, a confirmat Bertalan Havasi, șeful de presă al premierului, pentru MTI.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button