Economie

Protest spontan la Distribuție Electrica, sucursala Mureș, după ce angajații au fost anunțați că nu își vor lua la timp salariile

Câteva zeci de salariați ai Sucursalei Mureș a Societății de Distribuție Energie Electrică au declanșat în această dimineață un protest spontan la anunțul că nu își vor încasa la timp salariile, anunță Agenția de presă Rador.

Angajații au ieșit în curtea societății speriați de o notă internă care preciza că societatea se confruntă cu o situație excepțională, ”în care disponibilul de numerar este insuficient pentru efectuarea la termen a plății lichidării lunii februarie 2023”.

Potrivit conducerii, situația ar fi generată de imposibilitatea încasării contravalorii tarifului de distribuție de la furnizori (necesar plății datoriilor scadente). Acest fapt afectează direct și în mod substanțial disponibilul de numerar al DEER, susține administrația societății.În același timp directorul general, Mihaela Rodica Suciu, a făcut un apel la calm și înțelegere, propunând angajaților ca plata integrală a lichidării din luna februarie 2023 să fie realizată în doua tranșe, respectiv 35 % din ea în 9 martie, iar diferența în cursul săptămânii viitoare, după discuțiile care vor avea loc la București între reprezentanții salariaților și conducerea societății.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button