Politică

GALERIE FOTO: Cum arată avionul de lux cu care Klaus Iohannis a zburat în Japonia

Klaus Iohannis, a avut luni, la Tokyo, în prima zi a vizitei oficiale pe care o întreprinde în Japonia, întrevederi cu preşedintele Camerei Consilierilor din Dieta Japoniei, Hidehisa Otsuji, şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Hiroyuki Hosoda”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Publicaţia BoardingPass, specializată în zona aviaţiei, a publicat imagini cu aeronava cu care preşedintele Iohannis a călătorit în Japonia şi Singapore.

Aeronava este un Boeing 737-900ER(BBJ) Global Jet şi are o capacitate de 19 pasageri. Iohannis a călătorit pe ruta Bucureşti – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023. În drumul spre Tokyo piloţii au făcut o escală pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan). O astfel de cursă costă peste 500 de mii de euro.

Durata zborului dintre Bucureşti şi Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu şi Baku a fost de două ore şi 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore, potrivit BoardingPass. În total 12 şi 19 minute a petrecut avionul în aer.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button