Politică

Rareș Bogdan oferă câteva limbi meșteșugite pentru șeful de la Cotroceni: „Klaus Iohannis ar fi cu siguranţă un excepţional Înalt Reprezentant pentru politică externă al UE”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi ”un excepţional” Înalt Reprezentant pentru politică externă a UE, una dintre cele mai importante funcţii din Comisia Europeană. Rareş Bogdan crede că Iohannis poate ocupa şi funcţia de preşedinte al Consiliului European, care reuneşte şefii de stat şi de guvern din statele UE.

”Klaus Iohannis ar fi cu siguranţă un excepţional Înalt Reprezentant la experienţa pe care o are, la echilibrul pe care îl are, fiind un om raţional, un european convins. Dar poate fi şi preşedintele Consiliului European. De ce nu?”, s-a întrebat retoric eurodeputatul liberal, potrivit News.ro.

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a declarat miercuri, într-un briefing cu jurnaliștii la Strasbourg, că două portofolii relevante pentru România după alegerile europene de anul viitor sunt cel de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe și cel de Comisar european pentru Piața Internă, fiindcă ar ajuta țara noastră să își atingă obiectivele.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button