Politică

George Simion, despre recentele discursuri ale lui Geoană, Hellvig și Marga: În ce măsură, oameni care au condus România în ultimii 32 de ani și au avut poziții globaliste, pot să se erijeze în suveraniști?

Președintele AUR, George Simion, a vorbit despre recentele discursuri cu iz patriotic, ale unor personalități politice, întrebându-se dacă cum pot să aibă astfel de poziții, dacă în ultimii 32 de ani au avut înclinări globaliste.

Deputatul AUR a criticat PNL și PSD, care „încep să cocheteze cu suveranismul”, dar au boicotat Referendumul pentru Familie din 2018 și votează împotriva Poloniei și Ungariei.

„Mai multe persoane, foști diplomați, șefi de servicii iau poziții care par suveraniste.

Înțelegem, prin prisma ultimelor sondaje de opinie, prin prisma curentelor care câștigă teren în Europa și SUA, similare cu doctrina AUR, tot mai mulți oameni care au condus România în ultimii 32 ani, caută să se alipească de acest curent.

În ce măsură, oameni care au condus România în ultimii 32 de ani și au avut poziții globaliste, pot să se erijeze în suveraniști? Același lucru l-am observat și ieri, la un dineu, micul dejun cu rugăciune, după modelul din SUA, în care am văzut oameni care au boicotat Referendumul pentru familie, oameni care pledează pentru căsătoria cuplurilor de același sex, oameni care fuseseră un eveniment în care pledau pentru cotele de gen, s-au adunat să spună o rugăciune și să ducă numele Mântuitorului în deșert.

Era o imagine grotească, dar când ai voturi în cele două camere care nici măcar nu sunt discutate, pentru că vin de la Bruxelles, arată raportarea partidelor parlamentare față de chestiunea suveranistă.

Nu poți să fii suveranist și să votezi pentru sancțiunile Comisiei Europene pentru Ungaria și Polonia. PSD și PNL, care cochetează cu ideea suveranistă votează în mod regulat împotriva celor patru piloni ai AUR, națiune, credință, familie și liberate.

Sunt ipocriți, lupi în blană de oaie?”, s-a întrebat George Simion.

Acesta a vorbit în cadrul conferinței, „Suveranitatea azi”, susținută la Institutul de Studii Politice  „Mihai Eminescu”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button