Internațional

ZDF: Germania nu are tancuri pregătite pentru luptă, pentru forța de reacție rapidă a NATO

Germania nu are tancuri pregătite pentru luptă pentru forța de reacție rapidă a NATO, a raportat canalul TV ZDF, citând un raport secret al Bundeswehr.

„Bundeswehr-ul își poate îndeplini cu greu obligațiile față de NATO cu privire la forța de lucru internațională de înaltă pregătire Spearhead. Documentele interne ale Bundeswehr indică probleme tangibile cu pregătirea pentru luptă a forțelor de tancuri ale grupului de înaltă pregătire”, se spune în publicație.

Potrivit canalului, Batalionul 393 Panzer din Turingia este obligat să țină în alertă 30 din 44 de tancuri în caz de urgență. Potrivit raportului brigăzii 37 infanterie motorizată, în februarie erau douăzeci de vehicule de luptă pregătite pentru luptă, iar conform prognozei coeficientului de pregătire, în iulie vor fi doar paisprezece. Lipsa tancurilor va fi completată temporar de un alt batalion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button