Economie

România se confruntă cu o gravă penurie de mărfuri: sărăcia cuprinde țara

Unul dintre cei mai importanți transportatori din România trage un semnal de alarmă cu privire la evoluția pieței de profil. Semnalele nu sunt bune, volumul de mărfuri este în scădere, susține Dunca Expediţii, potrivit Ziarului Financiar.

Transportatorul Dunca Expediţii, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală, a finalizat anul trecut cu afaceri de 210 mil. lei, (43 mil. euro) în creştere cu circa 9%, potrivit calculelor făcute de ZF, iar pentru acest an estimează o menţinere a cifrei de afaceri.

Volumul de mărfuri este în scădere cu 35% în luna februarie, susțin reprezentanții companiei

„Semnalele din piaţă nu sunt prea bune la cum a început anul. Traficul intern este în scădere, ianuarie şi februarie au fost luni foarte slabe. În februarie volumul de mărfuri a fost la 65% faţă de luna similară a anului trecut. Se întâmplă ceva în piaţă, nu se mişcă mărfurile, noi transportăm de la alimente la materiale de construcţii, oţel, utilaje. Ca transportator suntem un etalon al businessului şi încă din septembrie anul trecut am observat o criză pe piaţă, o schimbare majoră de strategie la marii jucători cu care lucrăm“, a declarat, pentru ZF, Doru Husarciuc, director general la Dunca Expediţii.

Compania are un parc de 500 de camioane şi 1.000 de remorci și transportă aproape jumătate din mărfuri pe rute interne.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button