Politică

George Simion (AUR) cere protejarea comunității românești din Ucraina și a biodiversității Deltei Dunării

Preşedintele AUR, George Simion, consideră că proiectul Declaraţiei Parlamentului la împlinirea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina trebuie să includă amendamentele AUR referitoare la protejarea comunităţii de români din această ţară şi a biodiversităţii Deltei Dunării.

„Am adăugat două chestiuni importante în relaţia cu Ucraina: protejarea biodiversităţii Deltei Dunării şi a celor 500.000 de vorbitori de limbă română care trăiesc în Ucraina. Nu putem sprijini Ucraina atâta timp cât ea nu respectă România şi de aceea cerem includerea în declaraţia Parlamentului la împlinirea unui an de la începerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi a acestor două chestiuni extrem de importante pentru poporul român”, a afirmat Simion, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ordinea de zi a şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor de marţi include Proiectul Declaraţiei Parlamentului României la împlinirea, pe 24 februarie 2023, a unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button